Πολιτικό ζητούμενο, ο πατριωτικός, κοινωνικός μετασχηματισμός

Πολιτικό ζητούμενο, ο πατριωτικός, κοινωνικός μετασχηματισμός

Ως επαναστάτης πατριώτης, θεωρώ άναρθρες όλες ανεξαιρέτως τις κραυγές που θέτουν ως πολιτικό ζητούμενο την ένωση των «πατριωτικών δυνάμεων» με ταυτόχρονη επίκληση για εκθαμβωτικό Ηγέτη ή Σωτήρα. Δεν αμφισβητώ, ότι μια σειρά από άρρωστες πρακτικές και παθογένειες άφησαν να αιωρούνται στην πατριωτική ατμόσφαιρα οι μοριακού τύπου πατριωτικές σταγόνες. Πρέπει όμως κάποτε να γίνει από όλους μας αποδεκτό ότι οι σταγόνες αυτές δεν είναι επουδενί και με τίποτα δυνάμεις. Επομένως δεν μπορεί να τίθεται ως πολιτικό ζητούμενο η ένωση ανύπαρκτων δυνάμεων.

Για μένα αλλά και για κάθε επαναστάτη πατριώτη το ζητούμενο στην σημερινή Ελλάδα, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, είναι ένα ισχυρό όραμα για ένα διαφορετικό μέλλον. Ένα όραμα που θα βασίζεται στην ειλικρίνεια, με όλους τους κινδύνους, αλλά και όλες τις ευκαιρίες που βρίσκονται στην πορεία για την επίτευξη του. Συνεπώς το πολιτικό ζητούμενο για μένα είναι ο πατριωτικός κοινωνικός μετασχηματισμός.Η οδοιπορία για να επιτευχθεί αυτός ο κοινωνικός μετασχηματισμός είναι διπλής και μάλιστα παράλληλης κατεύθυνσης. Οικονομικής βασικά αλλά και πολιτικής.

Από οικονομική πλευρά το δρόμο τον χαράζει ο ίδιος ο καπιταλισμός. Ο καπιταλισμός από μόνος του καταδεικνύει την ανάγκη της κοινωνικής αλλαγής στην Ελλάδα με τα διάφορα εμπόδια που παρεμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη, είτε με μορφή οικονομικής κρίσης, είτε με μορφή θερμών επεισοδίων στο Αιγαίο, είτε με μορφή παράνομης εισόδου αλλοδαπών, είτε με μορφή ηθικής σήψης. Έτσι η μαγιά, η προεργασία για την κοινωνική αλλαγή πλάθεται και συντελείται μέσα στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα της Ελλάδας. Υπάρχει δηλαδή μια αντικειμενική και αυτόματη κοινωνική εξέλιξη και πορεία. Συνεπώς από οικονομικής συμπεριφοράς δεν χρειάζεται ιδιαίτερος αγώνας και προσπάθεια για την επίτευξη της κοινωνικής αλλαγής. Θα ρθει μόνη της εξελικτικά.

Ο «κόμπος» του όλου ζητήματος είναι η πολιτική πλευρά η οποία ορθώνει εμπόδια στην κανονική ροή της κοινωνικής εξέλιξης. Είναι η πολιτική των Ελληνικών Κυβερνήσεων που ορθώνει τα εμπόδια καθόσον επιδιώκει να διατηρεί τα προνόμια των πολιτικών ελίτ και φυσικά τον πλούτο τον οποίο μάλιστα τον συσσωρεύει στους λίγους. Είναι το Ελληνικό Κράτος με τους διαβρωμένους θεσμούς της δικαιοσύνης, της εκκλησίας και των μέσων μαζικής επικοινωνίας που ορθώνεται φρουρός σκληρός και άγρυπνος του σάπιου πολιτικού κατεστημένου. Είναι η Ελληνική πολιτική σκηνή που έχει αναπτύξει στο ανώτερο σημείο τα όργανα και τη θεσμική συγκρότηση τους για την επίτευξη καταπιεστικών επιδιώξεων και σκοπών.

Ως επαναστάτης πατριώτης δεν θεωρώ ότι το σαπισμένο πολιτικό σκηνικό το στηρίζει ο κάθε Μητσοτάκης, Παπανδρέου, Καραμανλής που για μένα δεν είναι τίποτε περισσότερο από τις χάρτινες φιγούρες του ίδιου Σπαθάρη προς τέρψιν του θεάματος. Άλλοι είναι οι φταίχτες που το στηρίζουν.Οι πρόσφατες δικαστικές και όχι ποδοσφαιρικές διαφορές των Μαρινάκη, Σαββίδη μου έχουν επιβεβαιώσει πλήρως ότι στη στήριξη του πολιτικού σκηνικού έρχεται πρώτη και καλύτερη η «αόμματη» δικαιοσύνη. Οι θεράποντες της, διαμαρτύρονται όταν τους αποδίδεται η μομφή ότι είναι δικαστές στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας. Το θέμα όμως, είναι απλό. Και αν τους υποθέσουμε αδιάφθορους εφαρμοστές των νόμων, το ερώτημα που μπαίνει είναι. Ποιους νόμους εφαρμόζουν, ποιοι τους θεσμοθετούν; Ποιοι άλλοι από τους εκπροσώπους της πλουτοκρατίας και όχι του λαού;

Σήμερα η δικαιοσύνη όχι μόνο είναι ταξική, αλλά έγινε και κομματική. Με όχι αβάσιμα στοιχεία, της καταλογίζω ότι έπαψε να είναι αδιάφθορη ακολουθώντας τη γενική εξαχρείωση.Η κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού μου αποκάλυψε πλέον πλήρως ότι με ακόμα καλύτερη στήριξη προς το πολιτικό σκηνικό δεύτερη έρχεται η εκκλησία η οποία το στηρίζει «πνευματικά». Σήμερα στην Ελλάδα εκτός από αυτούς που δεν θέλουν να δουν, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη βλέπει την καταπίεση, την εκμετάλλευση, την κοροϊδία, την ανηθικότητα. Δεν είδαμε όμως μετά τον θάνατο του Μακαριστού Χριστόδουλου, την εκκλησιαστική ηγεσία να ξεσηκώνει έναν αγώνα για την καταπολέμηση αυτών των κακών. Η μόνη τους απασχόληση εκτός βέβαια από την υποστήριξη των υλικών συμφερόντων τους, είναι να κηρύσσουν την υπακοή, υποσχόμενοι ανταμοιβή στον άλλο κόσμο.Ως επαναστάτης πατριώτης θεωρώ ότι αυτό που ειπώθηκε και καταγράφτηκε το 1794 στη Συμβατική Συνέλευση των Γάλλων στην ψήφιση νόμου για την καθιέρωση της λατρείας του «Υπέρτατου Όντος» χωρίς τη μεσολάβηση του κλήρου, πάει γάντι και στην σημερινή Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της «Επιτροπής Κοινής Σωτηρίας» των Γάλλων είχε πει τότε «…Τι υπάρχει ανάμεσα στους παπάδες και το Θεό; Παπάδες με ποιους τίτλους αποδείξατε την αποστολή σας; Μήπως είσαστε περισσότερο δίκαιοι, περισσότερο ταπεινοί, περισσότερο φίλοι της αλήθειας από τους άλλους ανθρώπους; Μήπως λατρέψατε την ισότητα, υπερασπίσατε τα δίκαια του λαού; και νικήσατε την τυραννία; ….Το σκήπτρο και το θυμιατό συνωμότησαν για να ατιμάσουν τον ουρανό και να σφετεριστούν τη γη, ας παραμελίσουμε τους παπάδες και ας επιστρέψουμε στη Θεότητα.»

Από το τελευταίο μεγάλο φαγοπότι που στήθηκε για τις επικοινωνιακές ανάγκες του αγώνα καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού μου εμπεδώθηκε πλέον πλήρως ότι τις τελευταίες πινελιές στο πολιτικό τελάρο τις βάζουν οι δημοσιογράφοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι τηλεοπτικές άδειες δόθηκαν στην πλουτοκρατία και όχι στον λαό όπως προβλέπει το σύνταγμα και η παροχή αυτή είναι νομοθετικό δεδομένο. Η κίτρινη πλέον δημοσιογραφία είτε με συντηρητική κατεύθυνση, είτε με δήθεν προοδευτική, δεν αποβλέπει παρά στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Διακρίνεται για ψευδολογίες, αλλοπρόσαλλες θέσεις, κυνισμό και σκοπιμότητα.

Για να μην επεκταθώ κι άλλο και κουράσω, συμπερασματικά λοιπόν, από την πολιτική πλευρά για την επίτευξη της κοινωνικής αλλαγής στην Ελλάδα ο «κόμπος» χρειάζεται το σπαθί της πολιτικής δράσης για να λυθεί και τον δρόμο τον χαράζει το πολιτικό κόμμα που χρειάζεται να κατευθύνει την πολιτική δράση. Και φυσικά αλλά και υποχρεωτικά πέρα από τα κόμματα χρειάζεται διεθνής συντονισμός της κάθε εθνικής πολιτικής δράσης.Άρα εδώ βρίσκεται η ουσία, στο ποια χέρια και ποίο σπαθί πρέπει να κρατήσουν αυτά, για να γίνει πραγματικότητα το ισχυρό πατριωτικό όραμα σε ένα διαφορετικό μέλλον.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>