Το ΕΜΕΙΣ του ΕΣΥ και ΕΓΩ είναι η λύση στην κρίση

Το ΕΜΕΙΣ του ΕΣΥ και ΕΓΩ είναι η λύση στην κρίση

Ζωή Γραμματοπούλου
Συντονίστρια Οργανωτικού και Κινητοποιήσεων

Το πολιτικό σύστημα κατάφερε να μας μαντρώσει σε ένα σταματημένο τρένο που με μαεστρία τα κόμματα το κουνάνε πέρα δώθε δίνοντάς μας την αίσθηση ότι ταξιδεύουμε. Η κοροϊδία και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας από τους κομματικούς εγκάθετους έσπασε όλα τα ρεκόρ. Η αναξιοπιστία των Προέδρων των κομμάτων κατόρθωσε να φτάσει πλέον στο ζενίθ της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το τέως ΠΑΣΟΚ αλλά νυν ΚΙΝΑΛ, οι ΑΝΕΛ και το ΠΟΤΑΜΙ, έχουν ιδεολογία τους τον Αυταρχικό εκσυγχρονισμό, που ουσιαστικά στηρίζεται στο δόγμα η οικονομία αποφασίζει, η πολιτική παίρνει εντολές από την οικονομία για να νομοθετήσει και η κοινωνία υποτάσσεται.

Τα κόμματα που βρίσκονται εκτός Βουλής, μπορεί να είναι υπερβολικά πολλά, αλλά κατηγοριοποιούνται στη βάση δύο εύκολων και ταυτόχρονα λανθασμένων κατευθύνσεων. Η πρώτη έχει να κάνει με την άρνηση της πραγματικότητας και με την ταυτόχρονη καταφυγή σε παρωχημένα στερεότυπα. (βλέπε δραχμολαγνεία, έξοδος από την Ε.Ε., κτλ.). Η δεύτερη σχετίζεται με μια διαστρεβλωμένη οπτική της πραγματικότητας και με την ταυτόχρονη υιοθέτηση απίθανων θεωριών συνωμοσίας. Έτσι ο ιδεολογικός αφοπλισμός βαφτίζεται Μονόδρομος.

Όλα αυτά τα κόμματα έχουν υποκειμενική αδυναμία να παράξουν αξιόπιστη πρόταση. Βρίσκονται ανάμεσα στις συμπληγάδες. Από τη μια η Σκύλλα με την επαγγελία της αδύνατης επανάστασης και από την άλλη η Χάρυβδη με την υποταγή στο δήθεν ακαταμάχητο ρεαλισμό. Είναι εύλογο λοιπόν το ότι αδυνατούν να εντοπίσουν συγκεκριμένο δρόμο διεξόδου.

Η Ελλάδα όμως, χρειάζεται, μπορεί και πρέπει να κυβερνηθεί διαφορετικά. Εμείς στο Κίνημα Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα με πειστικά επιχειρήματα, με διάλογο και θέσεις, φτιάξαμε πολιτικό φορέα δυνατό και σύγχρονο, που θα μπορέσει να εγγυηθεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Ξεκινήσαμε ιδεολογική επίθεση με σεβασμό στην κοινωνική δυναμική, με στροφή στο συλλογικό συμφέρον και με εμμονή στην αυτόνομη και δημιουργική στάση των πολιτών.

Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι για σκληρή πολιτική σύγκρουση με στόχο την πλήρη επικράτηση. Έχουμε επιθυμητό ζητούμενο, η περήφανη πρωταγωνιστική στάση να εκτοπίσει την εξαρτημένη δορυφορική τροχιά, η ανάπτυξη για τον άνθρωπο να αντικαταστήσει την ανάπτυξη για το αλόγιστο κέρδος, ο αυτορρυθμιζόμενος κοινοτισμός να αποτινάξει τον αυταρχικό εκσυγχρονισμό.

Η φαρέτρα μας είναι γεμάτη υπερόπλα που μας επιτρέπουν να επιδιώξουμε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στις εκλογές.

Το ΕΜΕΙΣ που θα φτιαχτεί από το ΕΣΥ και ΕΓΩ είναι η λύση στην κρίση.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>