Το πήρα χαμπάρι

Το πήρα χαμπάρι

Με το έλα μωρέ ένα κάρο κόμματα. Με το έλα μωρέ όλοι σωτήρες το παίζουν, μας περνούν με περίσσεια ευκολία την απογοήτευση ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει, τίποτε δεν αλλάζει.

Αυτό το παραμυθάκι όμως έχει κοκκινοσκουφίτσα χωρίς λύκο και γιαγιά. Το πήρα χαμπάρι, δεν υπάρχουν πολλά κόμματα, υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες κομμάτων με λίγα η πολλά τετραγωνικά μέτρα πολιτικής γης. Ποιος δεν άκουσε για το κόμμα του Καμμένου, το κόμμα της Μπακογιάνη, το κόμμα του Θεοδωράκη, το κόμμα του Καρατζαφέρη, το κόμμα του Γκλέτσου, το κόμμα του Λεβέντη και πάει λέγοντας. Το πήρα χαμπάρι, υπάρχουν οι χρηματοδοτήσεις των ιδιοκτητών των κομμάτων που τους μετατρέπουν σε σκλάβους της ανάγκης. Το πήρα χαμπάρι, υπάρχουν οι αλληλέγγυοι και οι οπαδοί των ιδιοκτητών των κομμάτων που προσδοκούν στο κράτος, στο βαθύ κράτος, αυτό που έχει το όνομα Κομματοκρατία. Βέβαια κάποιοι από αυτούς, κάποια στιγμή αντέδρασαν, αλλά βγήκε ένας αρχιτσέλιγκας και τους ζήτησε να σιωπούν γιατί όλοι μαζί τα φάγανε. Και κάποιοι άλλοι σε κάποια στιγμή αγανάκτησαν και βγήκαν στις πλατείες, αλλά βγήκε ένας ελκυστικός μαγκίτης και ζήτησε να βαράνε τύμπανα γιατί οι αγορές θέλουν να χορεύουν.

Γεμάτη από νεανική αθωότητα, στην πρόσφατη Έκτακτη Σύνοδο του Κινήματός μας, ρώτησα τον Εκφραστή μας κύριο Χαραλαμπίδη «τα φαγητά όλων αυτών ποιος τα πληρώνει;» Εγώ Ελένη μου απάντησε, εγώ που απλά νιώθω τα χέρια τους στις τσέπες μου και δεν τους τα «κόβω». Εγώ που δεν θέλω να έχω μέσο, δεν θέλω να έχω μπάρμπα στην Κορώνη, δεν θέλω να έχω βύσμα, δεν θέλω να έχω λούκι, και που πεισματικά δεν θέλω να είμαι από την πλευρά τους. Εγώ που θέλω να στέκομαι απλά όρθιος και περήφανος απέναντί τους. Εγώ που περιμένω με ανυπομονησία τους μαθητές μου, για να πάω μαζί τους, να τους ανατρέψουμε.

Όλοι εμείς στο Κίνημα είμαστε αποφασισμένοι, να δώσουμε τον αγώνα για να κυβερνηθεί διαφορετικά η Ελλάδα, ξέρουμε ότι περπατάμε γερά, περπατάμε χωρίς φόβο, περπατάμε μέχρι το τέλος. Τίποτα δε μας σταματά.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>