1η Μαΐου 2020

1η Μαΐου 2020

Πέρασαν 134 χρόνια από την πανεργατική απεργία του της 1ης Μαΐου του 1886 στο Σικάγο των ΗΠΑ. Πέρασαν 84 χρόνια από την απεργία του Μαΐου του 1936 των Ελλήνων καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη.

Οι ανωτέρω αιματοβαμμένες ιστορικές στιγμές μας υπενθυμίζουν τον αγώνα του συνειδητοποιημένου ανθρώπου για την κατάκτηση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και εντέλει μιας αξιοβίωτης ζωής. Το σύνθημα «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο» παραμένει δυστυχώς επίκαιρο ακόμη και σήμερα. Ο αγώνας ενάντια στην καταπίεση και στον κοινωνικό αυτοματισμό συνεχίζεται.

Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια σε αυτούς που εξακολουθούν να μεταχειρίζονται τους εργαζομένους ως ανταλλακτικά μηχανών. Ενάντια στα κέντρα κοινωνικής χειραγώγησης. Ενάντια στον ατομικισμό της «αγοράς» και στην αρχή του ελάχιστου κράτους.

Η κοινωνία δεν είναι μια συνάθροιση υπηκόων αλλά ένα σύνολο Πολιτών.

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία είναι Ιερό!

Καλή εργατική Πρωτομαγιά!

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>