Άραγε είναι μακριά το αύριο;

Άραγε είναι μακριά το αύριο;

Στη σημερινή εθνική συγκυρία, αν δεν μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας όπως την θέλουμε, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον, όσο μπορούμε, να μην την εξευτελίζουμε. Είναι ανάγκη να θυμηθούμε, όσοι το έχουμε ξεχάσει, ή άστοχα απορρίψει, ότι η αρχαία κι η ύστερη σοφία, που θεμελίωσε τον πολιτισμό στον κόσμο ολόκληρο δεν ήταν σαχλαμάρες, για να τις προσπερνάνε οι σημερινοί εξυπνάκηδες της φασαρίας στην πολιτική.

Το έλλειμμα του πολιτικού μας προσωπικού, συνίσταται κυρίως στην παιδεία του. Οι φορείς της εξουσίας, επειδή υστερούν σε παιδεία επιδιώκουν την παράλυση των σχολείων, προτιμώντας την προσαρμογή τους σε επαγγελματική εξειδίκευση. Το κάνουν προς εξυπηρέτηση των προσταγμάτων των αγορών, οι οποίες χρειάζονται ειδικούς και όχι ανθρώπους που ξέρουν να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα. Και μάλιστα ανθρώπους που γνωρίζουν, γιατί κάνουν αυτά και όχι τα άλλα, που γνωρίζουν γιατί πρέπει να κάνουν αυτά και δεν πρέπει να κάνουν τα άλλα. Κι αυτό το “πρέπει”, που είναι αναγκαία και δομική πρακτική παρέχει νόημα ζωής, και όχι τρόπο είσπραξης.

Η είσπραξη είναι πάντα δυνατή, όταν υφίσταται γνώση και ικανότητα. Η γνώση και η ικανότητα δεν υφίστανται αναγκαίως όταν απλώς έχουμε πολλές εισπράξεις, που ενδέχεται και να μην μας ανήκουν.
Οι πολιτικοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που τους σεγκοντάρουν, εσκεμμένα απογυμνώσανε την ζωή μας από όλα εκείνα τα στοιχεία που χτίζουν την πανοπλία του ανθρώπου και του πολίτη. Αυτό το χθες που αναπαράγεται και σήμερα πρέπει να τελειώσει.
Άραγε είναι μακριά το αύριο;

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>