Αυτό που όλοι περιμέναμε ήρθε

Αυτό που όλοι περιμέναμε ήρθε

Το Κίνημα «Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα» είναι το συλλογικό πολιτικό υποκείμενο μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης που όλοι περιμέναμε. Πολιτικός φορέας με συνεκτικό και αντιδογματικό ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο και συνείδηση. Δημοκρατικό και λειτουργικό συγκρουσιακό Κίνημα. Πολυσυλλεκτικός πολιτικός χώρος ανοιχτός στην κοινωνία και διασυνδεδεμένος με τις δυνάμεις της.

Όλα τα στελέχη του Κινήματος πιστεύουμε ότι για να ασκηθεί πολιτική, πρέπει να βρίσκονται στο κατάλληλο επίπεδο η ποιοτική συγκρότηση και η ικανότητα παρέμβασης. Κατανοούμε πως η κοινωνική μας προοπτική απαιτεί τομές και όχι κατεστημένες ισορροπίες. Απαιτεί πρωτοβουλίες και συγκρούσεις και όχι μέσους όρους ευστάθειας. Κίνηση και όχι τέλμα.

Θέλουμε το Κίνημα μας, ικανό να ζει στους χώρους των κοινωνικών προβλημάτων και δράσεων και να τροφοδοτείται από αυτούς, να προτείνει πειστικές πολιτικές αναλαμβάνοντας διαρκώς την ευθύνη της κοινωνικής τους αποδοχής, να λειτουργεί ιδεολογικά, διαπαιδαγωγικά μέσα στις κοινωνικές διαδικασίες και στη δράση, συγκροτώντας νέες αξίες και κριτήρια, καθώς και να αναπαράγεται μαζικά αποφεύγοντας ταυτόχρονα την άλωση και την αλλοτρίωση του χαρακτήρα του.

Η σφραγίδα της δημιουργίας είναι έτοιμη να μπεί με το κλείσιμο του Ιδρυτικού μας Συνεδρίου. Είμαστε περήφανοι. Κατορθώσαμε αυτό που όλοι, μας το βάφτιζαν ουτοπικό. Το πολιτικό μας αφήγημα είναι μια πραγματικότητα. Το ιδεολογικό μας μανιφέστο είναι μια πραγματικότητα. Η εναλλακτική μας πρόταση διακυβέρνησης είναι μια πραγματικότητα. Ο Εκφραστής μας έχει ονοματεπώνυμο και είναι μια πραγματικότητα. Τα Ηγετικά μας Επιτελεία έχουν ονοματεπώνυμα και είναι μια πραγματικότητα.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>