Βιογραφικό του Εκφραστή Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Βιογραφικό του Εκφραστή Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Στην αστυνομική μου ταυτότητα γράφει: Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

Γεννήθηκα τον Ιούλιο του 1957 στη Δράμα. Σπούδασα Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Διεθνείς Ευρωπαϊκές, Οικονομικές και Πολιτικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ήμουν ιδρυτής και ιδιοκτήτης Φροντιστηριακού Οργανισμού Μέσης Εκπαίδευσης στη Δράμα. Τα τελευταία 30 χρόνια υπηρέτησα ως λειτουργός, τη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση. Παντρεύτηκα στη Θεσσαλονίκη τη Νατάσσα, υπάλληλο του Υποθηκοφυλακείου Καλαμαριάς. Η κόρη μου Γεωργία, εκπαιδευτικός, υπηρετεί φέτος αναπληρώτρια στα Γρεβενά και ο γιος μου Βασίλης, στέλεχος διαδικτυακής ομάδας εφαρμογών της Νορντέα που είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της Βαλτικής, ζει στη Στοκχόλμη.

Επιστημονική Δράση
Διετέλεσα: α) Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας, β) Διευθυντής στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης της Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, γ) Πρόεδρος Εξεταστικού Κέντρου Πιστοποίησης του ΟΕΕΚ Κεντρικής Μακεδονίας, δ) Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Βαλκανικής Στρατηγικής, ε) Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Έρευνας και Πολιτικής Στρατηγικής και στ) Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής της Βαλκανιάδας Πληροφορικής στη Δράμα, εντεταλμένος από την Εταιρεία Πληροφορικής Ελλάδας.

Κοινωνική Δράση
Διετέλεσα: α) Συνοικιακός Σύμβουλος Δήμου Δράμας, β) Ενοριακός Επίτροπος Εκκλησίας Αγίου Παντελεήμονος Δράμας, γ) Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανδραμαϊκού, δ) Έφορος στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Δράμας, ε) Έφορος μπάσκετ γυναικών του ΓΣ Δράμας, στ) Μέλος διοικητικού συμβουλίου της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας Αναγέννηση Καρδίτσας, ζ) Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Θεσσαλονίκης και η) Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Αδέσμευτης Κίνησης Ειρήνης.

Συνδικαλιστική Δράση
Διετέλεσα: α) Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Δράμας, μια θητεία ως Ειδικός Γραμματέας, β) Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Γ΄ ΕΛΜΕ θεσσαλονίκης (τέσσερις θητείες ως Ταμίας της πρώτης ως Γενικός Γραμματέας της δεύτερης ως Αντιπρόεδρος της τρίτης και ως Πρόεδρος της τέταρτης και τελευταίας), γ) Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΑΣΚ Καθηγητών Ν. Θεσσαλονίκης (τέσσερεις θητείες), δ) Μέλος της Κεντρικής Καθοδηγητικής Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΣΚ Καθηγητών Ελλάδας (δύο θητείες).

Πολιτική ενασχόληση
Τα τελευταία 44 χρόνια ασχολούμαι ενεργά και έντονα με την πολιτική. Καυχιέμαι ότι δεν υπηρέτησα το πολιτικό σύστημα ούτε καν ως προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων, ούτε καν ως διευθυντής σχολικής μονάδος. 
Ήμουν με μαύρα μαλλιά και άσπρισα από τότε που άρχισα να ανακατεύω πολιτικούς βόθρους, προσπαθώντας να διαγνώσω τη συλλογική παθολογία μας και να πω κάτι που να έχει ζουμί. Ήμουν με μαύρα μαλλιά και άσπρισα από τότε που ονειρεύτηκα πως μέσα από τους αγώνες και τα γραπτά μου, θα μπορούσα να αφυπνίσω τον κοινό νου, έστω και ενός συμπατριώτη μου. Ήμουν με μαύρα μαλλιά και άσπρισα από τότε που εθίστηκα και επιμένω να χτυπάω στου κουφού την πόρτα. 
Τόλμησα και κατήγγειλα την κομματική σαπίλα του ΠΑΣΟΚ, όταν οι άλλοι «σύντροφοί μου» συνωστίζονταν στον βούρκο της. Τόλμησα και κατήγγειλα τα «λαμόγια της εξουσίας», όταν οι άλλοι «σύντροφοί μου» έβαζαν πλάτη σε άνομες ενέργειες και σε σκανδαλώδεις πλουτισμούς. Στάθηκα και στέκομαι όρθιος απέναντι στους αλαζόνες και στους ανίκανους κυβερνητικούς διαχειριστές. Δεν αποστάτησα ποτέ από τις αρχές μου και ταυτίστηκα με το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ως πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και με το σύνθημα «όλους εμάς ενώνει η Ελλάς» ως πολιτευτής του ΛΑΟΣ.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>