Δικαίωμα στην Εργασία

Δικαίωμα στην Εργασία

Η εργασία είναι ο βασικός πυρήνας πραγμάτωσης της πολιτικής. Η αξιοπρέπεια, η ελευθερία και η δικαιοσύνη διασφαλίζονται μέσω της εργασίας. Για να επιβιώσει και να προοδεύσει μια δημοκρατική κοινωνία χρειάζεται όλοι οι πολίτες να έχουν εργασία. Ο άνθρωπος μέσω της εργασίας επιβιώνει και ολοκληρώνεται ως δημιουργός και ως πολίτης. Έτσι μπορεί να λειτουργήσει ισότιμα εντός του κοινωνικού συνόλου, απελευθερωμένος από τον φόβο της εξαθλίωσης.

Η οικονομική ανεξαρτησία που παράγεται από την εργασία προωθεί την αυτοοργάνωση της ζωής, ωθεί τον άνθρωπο στην ενασχόλησή του με την εφαρμοσμένη πολιτική, τον απαλλάσσει από τεχνητούς περιορισμούς και πλάθει ασυμβίβαστους και αξιοπρεπείς χαρακτήρες. Η ζωή μας αποκτά ξανά νόημα και η οικονομική ύφεση παύει, με την προϋπόθεση πως όλοι μας θα αποκτήσουμε αξιοπρεπείς εργασίες. Οι εργασιακοί κανόνες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τόσο τον εργοδότη όσο και τον εργαζόμενο και να μη διαχωρίζουν τον ιδιωτικό από τον δημόσιο τομέα.

Οφείλουμε να αποφύγουμε το πισωγύρισμα στην φεουδαρχική κατάσταση πραγμάτων και τη συσσώρευση πλούτου στα χέρια των λίγων εις βάρος των πολλών. Το κίνημά μας υιοθετεί τον αυτορρυθμιζόμενο κοινοτισμό ο οποίος συμβάλει στην πρόοδο τόσο της κοινωνικής δημοκρατίας όσο και της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων. Είναι μοχλός αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, διότι εισάγει τη νοοτροπία της από κοινού προσπάθειας για την επίτευξη κοινών στόχων από τους εργοδότες και από τους εργαζόμενους μαζί, τόσο στους κόλπους των επιχειρήσεων όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο.

Με τον αυτορρυθμιζόμενο κοινοτισμό χιλιάδες διαπραγματεύσεις θα βρεθούν σε εξέλιξη. Επομένως δεν θα λυθούν μόνο προβλήματα μισθών, αλλά και προβλήματα χρόνου και οργάνωσης της εργασίας, προβλήματα εξειδίκευσης και κατάρτισης, προβλήματα σταδιοδρομιών, προβλήματα διαχείρισης της ηλικιακής πυραμίδας και της υποδοχής των νέων στους τόπους εργασίας. Αναγκαίος είναι ο συνδυασμός θεσμοποιημένων, αλλά αυτόνομων σχέσεων των φορέων στην αγορά εργασίας.

Έτσι οι εργαζόμενοι μετά από συλλογικές διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις που έπειτα από νομοτεχνική επεξεργασία ψηφίζονται και γίνονται νόμος. Οι νέοι εργασιακοί θεσμοί είναι ανάγκη να προσβλέπουν σε πολιτική μισθών που στοχεύει σε ίση αμοιβή για ίση εργασία και μικρές μισθολογικές διαφορές μεταξύ των ομάδων των εργαζομένων. Αποδοχές που εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά της εργασίας και όχι της κερδοφορίας. Με αυτόν τον τρόπο κατορθώνεται η εξισορρόπηση των ανισοτήτων μεταξύ μισθωτών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>