Εγκαταλείπουμε τον λαβύρινθο κάνοντας τα πρώτα αποφασιστικά βήματα.

Εγκαταλείπουμε τον λαβύρινθο κάνοντας τα πρώτα αποφασιστικά βήματα.

…2014 πριν τις εκλογές, ένας γοητευτικός μαγκίτης έλεγε:
«Η επόμενη κυβέρνηση της αριστεράς, θα είναι η κυβέρνηση της αλλαγής. Θα ψηφισθεί από τον ελληνικό λαό, όχι για να συνεχίσει τις πολιτικές λιτότητας αλλα για να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος, ένα χρέος ειδεχθές και παράνομο. Θα καταργήσουμε μονομερώς το μνημόνιο, θα επανακτήσουμε την εθνική υπερηφάνια. Η επόμενη κυβέρνηση της αριστεράς δεν δικαιολογείται να ζητήσει παράταση του ισχύοντος εγκλήματος κατά του ελληνικού λαού».

…2018 μετά από τρία κυβερνητικά χρόνια, ο ίδιος, αλλά πλέον αφερέγγυος μαγκίτης λέει:
«Την προδιαγεγραμμένη πορεία εξόδου από τα μνημόνια, δεν μπορεί να τη διακόψει κανένας…Η έξοδος από τα μνημόνια δεν θα είναι το τέλος της διαδρομής, αλλά ένας σημαντικός ιστορικός κόμβος».

…2014 πριν τις εκλογές,ένας εκκολαπτόμενος ηγέτης υποσχέθηκε:
“Μην βιάζεστε, γιατί θα εκπλαγείτε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επί κυβερνήσεως της αριστεράς, θα είναι αριστερός Πρόεδρος για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδος”.

…Απόφαση στις 17/02/2015,ο ίδιος, αλλά πλέον εκκολαπτόμενος δημαγωγός επέλεξε:
“Η συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για το ύψιστο αξίωμα της δημοκρατίας μας”.

Συμπέρασμα:

Ο ελληνικός λαός δεν «εξαπατήθηκε» όπως στην πληθώρα των περιπτώσεων κατά μήκος της μεταπολιτευτικής ιστορίας. Ο ελληνικός λαός, απεναντίας, καθίσταται τόσο εξαρτημένος και εκ βαθέων έρμαιο της δικομματικής λογικής, ώστε αδυνατεί να αποτινάξει δια παντώς το πέπλο του φόβου.

Ο ελληνικός λαός και όλοι όσοι ψήφισαμε, εξαπατώντας τον εαυτό μας, χρησιμοποιήσαμε τη «διαφορετική» αριστερή «πιθανότητα» τάχα ως συνειδητή επαναστατική λογική, καλύπτωντας στην ουσία την απουσία και την αδυναμία επιλογής ενός ρεαλιστικού αντισυστημικού μέλλοντος.

Ο άμοιρος ελληνικός λαός και οι γενιές της μεταπολίτευσης που γαλουχηθήκαμε μέσα στην «κομματική» νοοτροπία του «δούναι» και «λαβείν», ψηφίσαμε την πρώτη φορά αριστερά, περιμένοντας να λάβουμε, για ακόμη μια φορά.

Εμείς στο Κίνημα «Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα» εντοπίζοντας τις παθογένειες, χτίσαμε πάνω στη γνώση και στον ορθολογισμό και δημιουργήσαμε μια διαφορετική εκλογική επιλογή, μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, που πιστεύουμε ότι θα κατασταλάξει σε εκείνο το συγκρουσιακό και ταυτόχρονα πατριωτικό ρεύμα από το οποίο θα ωφεληθούν, όχι μόνο οι τωρινές γενεές, αλλά και οι μεταγενέστερες!

Γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια ανιστόρητη και πολιτικά χειραγωγημένη σημερινή γενεά, αδύναμη να επαναστατήσει ουσιαστικά και εφάμιλλη της προγενέστερης τα μάλα, καθόσον άφησε και επικράτησαν οι ασύδοτοι αρνητές, οι εκθαμβωτικοί «τίποτα». Καθόσον κατάφερε ένα κόμμα «πολυφωνικό» του 5%, να το φτάσει στο 36% με την στήριξη της αστικής «μπουρζουαζίας» και με προσθήκες «έκπτωτων» αμαρτωλών των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων. Καθόσον αποδέχτηκε ένοικο του Προεδρικού μεγάρου τον άνθρωπο που όχι μόνο σηματοδότησε το ρουσφετολογικό παζάρι στο δημόσιο, αλλά και προχώρησε πραξικοπηματικά σε εθνική μειοδοσία, συγκαλώντας σύσκεψη πολιτικών αρχηγών που μετέτρεψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος από Όχι σε Ναι.

Επειδή όμως η αποστασία συνείδησης είναι ανανδρία. Ας κάνουμε εσύ και εγώ το δυνατό Εμείς. Ας γίνουμε οι λίγοι Ευμενίδες του φωτός, που θα μάχονται τις πολλές Ερινύες του σκότους. Είναι καιρός να εγκαταλείψουμε τον λαβύρινθο, στον οποίο κάποιοι έντεχνα μας εγκλώβισαν προς ίδιον μάταιο όφελος. Ας πραγματοποιήσουμε τα πρώτα αποφασιστικά βήματα.

Σήκω και έλα να πλαισιώσουμε την προσπάθεια γιατί αξίζει.
Μπες και μάθε για το Κίνημα στο www.liontaria.gr ή www.kinimaliontarion.gr ή κατέβασε δωρεάν στο κινητό σου από το Play Store την επίσημη android εφαρμογή μας γράφοντας στην αναζήτηση Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα.

Επικοινώνησε μαζί μας.

1 σχόλιο

  • Χριστος

    Από Χριστος

    Απάντηση

    Μου ακούγεται καλό το κίνημα σας μακάρι να παν όπως τα λέτε κι εγώ μαζισας

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>