Εκλογική μας οπτική το ενιαίο μέτωπο  για εναλλακτική διακυβέρνηση

Εκλογική μας οπτική το ενιαίο μέτωπο για εναλλακτική διακυβέρνηση

Aπό τον Συντονιστή Πολιτικού Σχεδιασμού
Σταύρο Ξάνθο

Το πιστεύουμε…Και με αυτοπεποίθηση, με καλοσχεδιασμένο πλάνο, με μέθοδο, με υπομονή και επιμονή, με ρεαλιστικά βήματα, προχωρούμε χωρίς φόβο. Διαθέτουμε τη θέληση, την τόλμη, την πίστη, τον ενθουσιασμό και ακολουθούμε το Όραμά μας. Διαπιστώνουμε ότι, όταν ακολουθείς το όραμά σου, η ζωή ξυπνά και όλα έχουν νόημα!

Στο όραμά μας, δεν ζυγίζουμε τα κόλπα! Δεν υπολογίζουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να οικειοποιηθούμε τα κουκιά της αναδείξεώς μας σε θρόνους εξουσίας! Δεν διακηρύττουμε μια κάποια πρόταση εξουσίας, ισχυριζόμαστε ότι έχουμε μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Ξεκαθαρίζουμε δε πως άλλο πράγμα η πρόταση διακυβέρνησης κι άλλο η πρόταση εξουσίας. Η πρόταση διακυβέρνησης αφορά τον λαό, ενώ η πρόταση εξουσίας τα συμφέροντα των σχεδιαστών της.

Στο όραμά μας, η παιδεία είναι αυτή που απεικονίζει το γενικό επίπεδο καλλιέργειας και ηθικών αρχών, το αξιακό σύστημα με, και, εντός του οποίου ζουν και επιχειρούν οι άνθρωποι και συμπεριφέρονται οι πολίτες, έναντι αλλήλων και έναντι της πολιτείας. Είναι αυτή ο ευρύτερος τρόπος ύπαρξης των ανθρώπων και ο απαραίτητος τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της πολιτείας.

Κι είναι λυπηρό να διαπιστώνει κανείς, πως το έλλειμμά μας, συνίσταται κυρίως στην παιδεία μας. Απογυμνώσαμε τη ζωή μας εσκεμμένα, αλλά ευηθώς, από όλα εκείνα τα στοιχεία που χτίζουν την πανοπλία του ανθρώπου και του πολίτη. Και είναι τούτο, μέγα λάθος μας, ασύμβατο με την Ελληνική γραμματεία που ενσάρκωσε τις υψηλότερες πανανθρώπινες αξίες, κι έκανε τον άνθρωπο «ύπαρξη πλήρη χαρίτων». Ο άνθρωπος είναι εκείνος που δημιουργεί τον τρόπο που θα ζήσει. Ο τρόπος, ο έξωθεν επιβαλλόμενος, σήμερα υπάρχει, κι αύριο δεν υπάρχει. Κι όταν δεν έχουμε επιλέξει τον δικό μας τον τρόπο να υπάρχουμε, δεν θα έχουμε τα εφόδια, την γνώση, την εμπειρία, την πειθαρχία και την επιτακτική εσωτερική ανάγκη και ικανότητα της παραγωγής των αναγκαίων, δεν θα δημιουργήσουμε, δεν θα εργασθούμε. Θα κλέψουμε, θα ψευσθούμε, θα εξαπατήσουμε, θα καταδολιεύσουμε τους άλλους. Κι αυτοί θα μας το ανταποδώσουν, με την πρώτη ευκαιρία. Ίσως, αφορήτως, οδυνηρά.

Είναι ολέθριο να προσαρμόζεις την παιδεία στην επαγγελματική εξειδίκευση εξυπηρετόντας τα προστάγματα των αγορών, οι οποίες χρειάζονται ειδικούς που ξέρουν να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα, κι όχι ανθρώπους που γνωρίζουν να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα, και μάλιστα γνωρίζουν γιατί κάνουν αυτά και όχι άλλα. Γνωρίζουν γιατί πρέπει να κάνουν αυτά και δεν πρέπει να κάνουν τα άλλα. Κι αυτό το πρέπει, δεν είναι τετριμμένη, αλλά, αναγκαία και δομική πρακτική. Γιατί παρέχει νόημα ζωής, και όχι τρόπο είσπραξης. Η είσπραξη είναι πάντα δυνατή, όταν υφίσταται γνώση και ικανότητα. Η γνώση και η ικανότητα δεν υφίστανται αναγκαίως όταν απλώς έχουμε πολλές εισπράξεις, που ενδέχεται και να μην μας ανήκουν.

Ως πολιτικός σχηματισμός που με την πρόταση διακυβέρνησής του, προβάλλει οράματα για το αύριο όλων και έχει πίστη σε κάτι που ενώνει αναντιρρήτως όσο το δυνατόν, με περισσότερες αξίες, τους πάντες, καλούμε κάθε αδέσμευτο πολίτη, να συμβάλει ενσυνειδήτως στην προσπάθεια.

Τη στιγμή που είναι πρόδηλη η αγάπη μας για την πατρίδα, οφείλουμε όλοι μαζί να την προστατεύουμε, γιατί σε αυτήν θέλουμε να ζήσουμε και αυτή θέλουμε να προκόψει και να μας κρατάει στους κόλπους της. Γιατί μας τιμά να είμαστε άξια τέκνα της αντί να είμαστε τα ανεπρόκοπα ή τα αναιδή και αχάριστα τέκνα της.

Όλοι μας χρειαζόμαστε από την πατρίδα, να μας συνδράμει σε καταστάσεις που αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε από μόνοι μας, να σταθεί στις ανάγκες όλων μας και να μπορεί να μας προστατεύει από οποιονδήποτε κίνδυνο ή ξένη επιβουλή παρουσιάζεται ή από οποιαδήποτε καταστροφή και θεομηνία ενσκήπτει.

Το πολιτικό μας αφήγημα, η εναλλακτική μας διακυβέρνηση και το ιδεολογικό μας μανιφέστο, δεν προσβλέπουν σε μια κυβέρνηση αριστεράς, κέντρου, δεξιάς, των εργαζομένων, των αγροτών ή των βιομηχάνων. Δεν προσβλέπουν σε μια κυβέρνηση με κάποιον ειδικό σκοπό.

Μας ενδιαφέρει μια κυβέρνηση που να υπηρετεί όλους τους Έλληνες. Καλούμαστε όλοι όσοι βρισκόμαστε στο ίδιο ή παράλληλο μετερίζι, να προχωρήσουμε με Συνέργεια για την Ελλάδα.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>