Έκτακτη Ολομέλεια της Συνόδου του Κινήματος 17/6/2018

Έκτακτη Ολομέλεια της Συνόδου του Κινήματος 17/6/2018

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η εθνική μειοδοσία στη σύμβαση «ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης» των Τσίπρα – Ζάεφ καταδεικνύει με σαφήνεια ότι η δημοκρατική πολιτεία αποτελεί μόνο όραμα και όχι αφετηρία για την ανασύνταξη και την ανόρθωση του τόπου.

Μπορούμε και βλέπουμε τα απολιθώματα του παρελθόντος που εκφράζουν τους ευσεβείς τους πόθους για πραξικόπημα και ταυτόχρονα μπορούμε και εθελοτυφλούμε στους πραξικοπηματίες που βίασαν τη ψήφο μας στο δημοψήφισμα επικράτησης Βαρουφάκη – Γιούνκερ.

Δυστυχώς η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία δεν είναι οριστική κατάκτηση του λαού. Η πολλαπλή καταστρατήγηση του σεβασμού στο Σύνταγμα δεν παρέχει πλέον την κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας. Η βουλή δεν λειτουργεί ως κέντρο πολιτικού διαλόγου και πολιτικών αποφάσεων. Δεν κατάφεραν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ να αποφύγουν δυσάρεστες στιγμές αντιπαράθεσης με την αξιοπιστία τους. Δεν υφίσταται ο ρόλος της Βουλής για ουσιαστικό και πραγματικό έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας. Δεν υπάρχει κυβέρνηση που λειτουργεί συλλογικά και ενιαία. To πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε διαρκή στροβιλισμό, η κοινωνική συνοχή σε αποσύνθεση, οι θεσμοί σε ανυποληψία και τα κόμματα σε αποδιοργάνωση.

Στο κίνημα Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα, αρνούμαστε τα ομοιόμορφα πρότυπα της μαζικής Δημοκρατίας, της μαζικής επικοινωνίας και του μαζικού πολιτισμού. Αναζητούμε τη διαφοροποίηση και την ετερότητα μέσα στην κοινωνία. Αναζητούμε την πολλαπλότητα και την ιδιαιτερότητα στους λόγους και στις προτάσεις. Βρήκαμε το χώρο του Πολιτικού Κέντρου ως συγκεκριμένο ζωτικό χώρο πρωτοβουλιών για οριοθετημένες συλλογικές δράσεις, μετρήσιμες και πιο χειροπιαστές.

Βεβαιωθήκαμε ότι η λύση που προέκυψε για την ονοματοδοσία των Σκοπιανών ικανοποιεί πλήρως τα αλυτρωτικά ζητούμενα των γειτόνων και σαφώς πάσχει από τυφλότητα, διότι δεν μπορεί να αντικρίσει τις επιθυμητές εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν. Λυπούμαστε που ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι καμία γεωγραφική «καταγωγή» δεν μπορεί να «επισκιάσει», να «απαλείψει» ή απλά να «σκεπάσει» την πνευματική καταγωγή ενός δημιουργήματος και που δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν πως το πολιτισμικό οικοδόμημα που λέγεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα είναι για πάντα ελληνικό ανεξαρτήτως αν το Μακεδονικό «οικόπεδο» ξεπερνά τα σημερινά ελληνικά σύνορα. Ο όρος Μακεδονία δεν δόθηκε, δεν δίνεται, ούτε πρόκειται να δοθεί από Έλληνες σε Σκοπιανούς.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>