Εορταστική δήλωση

Εορταστική δήλωση

Aπό τον Εκφραστή του Κινήματός μας
Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Το 1940 οι πρόγονοι μας υπερασπίζονταν αξίες στα παγωμένα χαρακώματα της Αλβανίας. Σήμερα τα δικά μας χαρακώματα βρίσκονται στα έδρανα των διεθνών οργανισμών. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά δεν μπορούμε να αποφεύγουμε να δώσουμε αγώνες. Δεν μπορούμε να χάνουμε αγώνες που θα έπρεπε να κερδίζουμε.Πολλά είναι λοιπόν αυτά που επιβάλλει το χρέος μας σήμερα.

Πρέπει να δώσουμε μάχες για τα ίδια ιδανικά με τους αγωνιστές του 1940. Να διατηρήσουμε τη χώρα μας ως παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια μεγεθύνοντας ταυτόχρονα το ρόλο του ελληνισμού στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Να υπερασπιζόμαστε πάντα την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα και την τιμή των χωρών, των λαών και του κάθε ατόμου.

Με σεβασμό στην ιστορία των άλλων χωρών και εθνών να ζητήσουμε από όλους να σεβαστούν τη δική μας. Να πείσουμε ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι πολιτισμός της ανθρωπότητας και η διαφύλαξη χωρίς παραχαράξεις του πολιτισμού, της ιστορίας και των συμβόλων μας, πρέπει να είναι υπόθεση όχι μόνο δική μας αλλά όλου του πολιτισμένου κόσμου.
Χρόνια Πολλά.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>