Επαγγελματικό ποδόσφαιρο:  Η θέση του Κινήματος Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο: Η θέση του Κινήματος Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα

Με ένα ατυχές συμβάν που επιστρατεύτηκε ως επεισόδιο, ώστε να μην ξεκινήσει κρίσιμος ποδοσφαιρικός αγώνας αφήνοντας σύξυλους στις κερκίδες και μες την βροχή 30000 ανθρώπους, με μία παλινδρόμηση δύο δικαστικών αθλητικών οργάνων που δημιούργησε έντονες υπόνοιες υπογείων πολιτικών παρεμβάσεων, με ένα «υπερβολικά κρίσιμο γκολ στο 90’» που ακυρώθηκε με τρόπο που προκαλεί δημιουργία επεισοδίων, με μία κατακύρωση στα αποδυτήρια και στο φύλλο αγώνα του ακυρωθέντος τέρματος που αντί να οδηγήσει στην ολοκλήρωση του αγώνα κατέγραψε την διακοπή του, απογυμνώθηκε πλήρως η σαπίλα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επειδή το θέμα δεν είναι πλέον οπαδικό, αλλά πολιτειακό, ήρθε η ώρα της μεγάλης τομής στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Το νυστέρι πρέπει να πιάσει κόκκαλο, είναι η έκφραση του θυμόσοφου λαού μας.

Έτσι 1) επιβάλλεται να καταργηθεί η στρούγκα που φέρει την ονομασία ΕΠΟ. Χρειάζεται να αντικατασταθεί από ένα θεσμικό πρόσωπο με ποιοτικά χαρακτηριστικά στα πρότυπα του Αγγλικού μοντέλου. 2) Επιβάλλεται να σταλθούν στα σπίτια τους όλες οι νυν σφυρίχτρες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι διαιτητές που χρειάζονται για μια αγωνιστική των επαγγελματικών πρωταθλημάτων θα είναι μόνιμα για δύο χρόνια αυτοί και μόνο αυτοί που θα σφυρίζουν σε όλους τους αγώνες. Σαφώς η θητεία τους θα είναι μοναδική και φυσικά θεωρείται δεδομένη από συλλογικό διαιτητικό σώμα η επιλογή και η ανακλητότητα τους. Και 3) επιβάλλεται να καταργηθούν τα υπάρχοντα δικαστικά ποδοσφαιρικά όργανα. Ο έλεγχος της τήρησης ή μη των κανονισμών ποδοσφαίρου θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα, αμετάκλητα και τελεσίδικα από ευρύτερο κοινωνικό σώμα ειδημόνων που θα συγκροτείται για ετήσια μοναδική θητεία.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>