Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο ώρα μηδέν

Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο ώρα μηδέν

Από τον Αθανάσιο Πανιό

Συντονιστή Κινητοποιήσεων του Κινήματος

Πέρσι ένα ατυχές συμβάν σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση,χαρακτηρίστηκε από τον διαιτητή επεισόδιο, που δεν επέτρεπε την έναρξή του κρίσιμου αγώνα, αφήνοντας σύξυλους στις κερκίδες και μες την βροχή 30000 ανθρώπους. Πέρσι μία παλινδρόμηση δύο δικαστικών αθλητικών οργάνων δημιούργησε έντονες υπόνοιες υπογείων πολιτικών παρεμβάσεων. Πέρσι ένα «υπερβολικά κρίσιμο γκολ στο 90’» ακυρώθηκε με σκόπιμο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν επεισόδια που να δικαιολογούν την διακοπή του αγώνα. Πέρσι η κατακύρωση στα αποδυτήρια και στο
φύλλο αγώνα ακυρωθέντος τέρματος αντί να οδηγήσει στην ολοκλήρωση του αγώνα, κατέγραψε την διακοπή του. Φέτος ο ξυλοδαρμός Λαρισαίου διαιτητή μπροστά από την πόρτα του σπιτιού του αποκαλύπτει και απογυμνώνει πλήρως όχι μόνο το πέρσι,αλλά και την έγκλειστη στην παράγκα διαχρονική σαπίλα του Ελληνικούποδοσφαίρου.

Επειδή το θέμα δεν είναι πλέον οπαδικό, αλλά πολιτειακό, ήρθε η ώρα της μεγάλης τομής στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Το νυστέρι πρέπει να πιάσει κόκκαλο, είναι η έκφραση του θυμόσοφου λαού μας.

Έτσι 1) επιβάλλεται να καταργηθεί η στρούγκα που φέρει την ονομασία ΕΠΟ. Χρειάζεται να αντικατασταθεί από ένα θεσμικό πρόσωπο με ποιοτικά χαρακτηριστικά στα πρότυπα του Αγγλικού μοντέλου. 2) Επιβάλλεται να σταλθούν στα σπίτια τους όλοι οι νυν διαιτητές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι διαιτητές που χρειάζονται για μια αγωνιστική της Super League (δηλαδή 6Χ16) θα είναι μόνιμα για δύο χρόνια αυτοί και μόνο αυτοί που θα ορίζονται για όλους τους αγώνες. Σαφώς η θητεία τους θα είναι μοναδική και φυσικά θεωρείται δεδομένη η επιλογή και η ανακλητότητα τους από συλλογικό διαιτητικό σώμα (9μελές με 4 αιρετούς μετά από καθολική ψηφοφορία από το διαιτητικό σώμα με 4
διορισμένους από την πολιτεία και με έναν ορισμένο εκπρόσωπο των ΠΑΕ). Και 3) επιβάλλεται να καταργηθούν τα υπάρχοντα δικαστικά ποδοσφαιρικά όργανα. Ο έλεγχος της τήρησης ή μη των κανονισμών ποδοσφαίρου θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα, αμετάκλητα και τελεσίδικα από ευρύτερο κοινωνικό σώμα ειδημόνων που θα συγκροτείται για ετήσια μοναδική θητεία.

Οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες των ΠΑΕ αν θέλουν γεμάτες κερκίδες από χαμογελαστά πρόσωπα που απολαμβάνουν θεαματικό ποδόσφαιρο, πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους και όχι να αλληλοκατηγορούνται. Οι επενδύσεις τους στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχουν στον πυρήνα τους και την κοινωνική προσφορά και την έξωση του οπαδικού φανατισμού.

Στο Κίνημα Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα έχουμε ολοκληρωμένη πλήρως την εναλλακτική πρόταση σε όλα όσα αφορούν το ποδόσφαιρο.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>