Επιστράτευση Βουλευτών Iερού Στόχου

Επιστράτευση Βουλευτών Iερού Στόχου

Στο κίνημα «ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ – Συνέργεια για την Ελλάδα» επιλέξαμε την απλότητα ως το τέρμα ενός μεγάλου κοπιαστικού δρόμου και όχι ως την αφετηρία του. Καθόσον: α) κάθε σωστή σκέψη διατυπώνεται με σαφήνεια και όχι με θολή πολυλογία, β) τα θεμέλια του πολιτικού μας αφηγήματος είναι η αίσθηση του δικαίου με ταυτόχρονη υπακοή στη συνείδηση και όχι στην κομματική πειθαρχία, γ) οι φιλόλογοι διδάσκουν σωστά το τι σημαίνει «βουλεύομαι» και το τι σημαίνει «βολεύομαι», δ) το βουλευτικό αξίωμα είναι υπερπολύτιμο εργαλείο στην πολιτική δράση και όχι αυτοσκοπός και ε) ο στόχος του κινήματός μας είναι η πραγμάτωση διαφορετικής διακυβέρνησης και όχι η πεπατημένη διεκδίκησης βουλευτικών ιδιοτήτων.

Αποφασίσαμε λοιπόν, ότι ο Εκφραστής του κινήματος αντί να διαγράφει τον βουλευτή που ψηφίζει κατά συνείδηση, θα διαγράφεται ο ίδιος αν ζητά από τον βουλευτή να καταστρατηγεί τα «πιστεύω» του. Επίσης ρητά δηλώνουμε ότι όλοι όσοι θα κοσμήσουν τα ψηφοδέλτιά μας δεν είναι υποψήφιοι βουλευτές, αντιθέτως επιστρατεύονται να είναι ουσιαστικά βουλευτές, διότι είναι ιερός ο στόχος τους και όχι η καρέκλα. Όσοι δε από αυτούς γίνουν και τυπικά βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να φωτίζουν τον ιερό στόχο και όχι την καρέκλα.

Το «Εσύ και Εγώ φτιάχνουμε το Εμείς που θα μας κυβερνήσει» δεν είναι απλά ένα από τα συνθήματά μας, αλλά είναι η ίδια η παντιέρα του κινήματός μας.

1 σχόλιο

  • ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

    Από ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

    Απάντηση

    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
    ΟΣΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η΄ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ Η΄ ΕΞΟΡΙΑ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>