Η ψήφος στις Ευρωεκλογές  έχει ειδικό βάρος.

Η ψήφος στις Ευρωεκλογές έχει ειδικό βάρος.

Από τον Εκφραστή του Κινήματος
Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Το 1979 χρονιά εισόδου της Ελλάδας στην ΕΟΚ οι τότε φεντεραλιστές ηγέτες, μας τόνιζαν ότι η Ευρώπη δεν ήταν, ούτε επιθυμούσε ποτέ να γίνει κλαμπ πλουσίων.

Σήμερα όμως, δυστυχώς η Ευρώπη θέτει την οικονομική ανάπτυξη ως πρωτεύοντα μοχλό της Ευρωπαϊκής πολιτικής δράσης. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό επιβάλλει μια απάνθρωπη πολιτική εναντίον ενός Ευρωπαϊκού λαού. Στο πλαίσιο αυτό εξοντώνει την πολιτισμική διαφορετικότητα. Στο πλαίσιο αυτό κινδυνεύει να απολέσει οριστικά και αμετάκλητα τη δυνατότητα μιας πρωτοπόρας πολιτικής ανάπτυξης, διαφορετικής από αυτήν που χαράσσεται από τις ΗΠΑ.

Το 2018 στην Ελλάδα, υπάρχουν ανεκδιήγητοι αήθεις υπηρέτες άνομων συμφερόντων, που τολμούν και παραφράζουν τον φεντεραλισμό. Μη διαθέτοντας άλλο επιχείρημα για τους λόγους που επέβαλαν την καταστροφική πολιτική των Μνημονίων, ονομάζουν το ξεπούλημα «φεντεραλισμό».

Αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν ογκόλιθοι της πολιτικής να μη γνωρίζουν ότι ο Φεντεραλισμός προβλέπει πολιτικό περιβάλλον που δεν έχει εθνικό περιεχόμενο και δεν προβλέπει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας; Είναι δυνατόν ογκόλιθοι της διανόησης να επιστρατεύουν ξενομιμητικό λόγο για να κάνουν πολιτική σε ένα κράτος που διαθέτει τεράστια ιστορική διαδρομή και εθνική παράδοση;

Και όμως είναι. Έτσι εξηγείται το πως πολιτικά απολιθώματα βγήκαν από τους τάφους και απειλούν με διάλυση την Ενωμένη Ευρώπη.

Ιδού λοιπόν γιατί ήρθε η ώρα να ξηλωθούν όλοι αυτοί οι πολιτικοί αρχιτσέλιγκες και να αντικατασταθούν από πολιτικούς με όραμα, με πολιτισμική παιδεία, με πολιτικό λόγο ουσίας, με πρωτοποριακό πνεύμα.

Το μπορούμε.

Οι Ευρωεκλογές του 2019 είναι η ευκαιρία. Η λογική της χαλαρής ψήφου είναι το τυρί στην παγίδα. Η ψήφος στις Ευρωεκλογές έχει ειδικό βάρος. Οφείλουμε να γνωρίζουμε πολύ καλά, το τι ακριβώς ψηφίζουμε.

Η Σύνοδος του Κινήματός μας, έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρώσει τον Αύγουστο του 2018 τις προτάσεις της για την Ευρώπη του αύριο. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2018 θα τις εκθέσουμε σε δημόσιο έλεγχο. Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του Κινήματος Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα θα ανακοινωθούν 30 Δεκεμβρίου του 2018.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>