Η εναλλακτική μας πρόταση είναι…

Η εναλλακτική μας πρόταση είναι…

Η δική μας εναλλακτική πρόταση «Εσύ κι Εγώ φτιάχνουμε το Εμείς που θα μας κυβερνήσει» θέτει με πλήρη σαφήνεια τη βάση διεύρυνσης των ελευθεριών και δυνατοτήτων του ατόμου. Με την εναλλακτική αυτή η γνώση, η μόρφωση, η καλλιέργεια των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων μπορούν να σπάσουν κοινωνικά φράγματα. Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν εκείνο που διαγράφεται σε έναν κόσμο χωρίς παιδεία ως μοίρα.

Στην εναλλακτική αυτή σαφώς και δεν αποδεχόμαστε τον άκρατο ατομισμό, τονίζουμε όμως την αυτονομία των πολιτών και της ατομικής πρωτοβουλίας. Η ατομική πρωτοβουλία για εμάς είναι πάντα ένα κομμάτι μιας συνολικής πρωτοβουλίας, διότι απλούστατα αναπτύσσεται σε ένα πλαίσιο που καθορίζεται από τις πρωτοβουλίες πολλών άλλων. Αυτός δε είναι ο λόγος που την κάνει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική ευθύνη. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και ευχερειών για δημιουργική αυτοπραγμάτωση της ζωής του, αλλά είναι ταυτόχρονα ενταγμένος σε μια κοινότητα αμοιβαίου σεβασμού και αμφίδρομης αλληλεγγύης, σε μια κοινωνία πολιτών.

Γίνεται απόλυτα κατανοητό ότι το «Εμείς» της εναλλακτικής μας, δεν στηρίζεται στον έλεγχο των κρατικών μηχανισμών, αλλά στην ολόπλευρη ατομική και συλλογική συμμετοχή του πολίτη στην ισορροπία με το κράτος που διαμορφώνει μια ενεργή κοινωνία πολιτών. Το δικό μας «Εμείς» λοιπόν, στηρίζεται στην αυτονομία με ευθύνη, δηλαδή σε δύο στοιχεία τα οποία μετατρέπουν το άτομο σε πολίτη και την κοινωνία συμβιούντων σε κοινωνία πολιτών.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>