Οι Μακεδόνες θα είναι πάντα Έλληνες

Οι Μακεδόνες θα είναι πάντα Έλληνες

Η θέση του Κινήματος μας

Η ονοματοδοσία του οποιουδήποτε κράτους αφορά τους πολίτες του, οι οποίοι και χρειάζεται να λάβουν υπόψιν τους, πως το όνομα δεν πρέπει ούτε να συμπίπτει ούτε να υφαρπάζει στοιχεία από ονομασίες άλλων κρατών. Βάσει αυτής της δεοντολογίας η Διεθνής Κοινότητα ζήτησε να αλλάξει το όνομα Βρετανία και έτσι προέκυψε το Ηνωμένο Βασίλειο. Λύσεις πάντα υπάρχουν, ακόμα και η Φλαμανδία δεν έγινε ονομασία καμιάς Φλάνδρας καθόσον υπάρχει Ελβετική, Γαλλική και Βελγική Φλάνδρα.

Το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων σαφώς και πρέπει να διέπεται από την ίδια αυτή Διεθνή δεοντολογία. Το Μακεδονία ως ένθετο σε όνομα οποιουδήποτε κράτους ανά τον κόσμο, αντιστρατεύεται αυτήν τη δεοντολογία, διότι ήδη υπάρχει ως ένθετο στην Ελλάδα, όπως ακριβώς η Βρετάνη στη Γαλλία. Η διεθνής κοινότητα κατανοεί ότι ο ένθετος όρος Μακεδονία χρησιμοποιείται στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια πριν τη σύσταση του κράτους των Σκοπίων και αυτός είναι ο λόγος που ζητά κοινά αποδεκτή ονομασία από Ελλάδα και Σκόπια. Χωρίς την συγκατάθεση της Ελλάδας αν η διεθνής Κοινότητα προχωρήσει σε βαπτίσια με ένθετο το Μακεδονία, είναι πολλαπλά εκτεθειμένη γι’ αυτό και δεν το έχει κάνει ακόμη. Περιμένει τον σύγχρονο Εφιάλτη.

Πέρα όμως από την διεθνή δεοντολογία, η λογική ισχυρίζεται ότι, όταν επί δεκαετίες το κράτος των Σκοπίων παραμένει με προσωρινή ονομασία, το γεγονός αυτό οφείλεται στην πολιτιστική ισχύ της Ελλάδας.
Επίσης η λογική διατείνεται πως, όταν οι Σκοπιανοί θέτουν σε διαπραγμάτευση την ονοματοδοσία του νεοσύστατου κράτους τους και αποδέχονται μάλιστα να συναποφασίσει μαζί τους και η θιγόμενη, ως προς τον όρο Μακεδονία, γειτόνισσά τους Ελλάδα, έχουν σίγουρα ύποπτες προθέσεις.

Ακόμα η λογική διακηρύσσει ότι, οι Σκοπιανοί δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν στην Διεθνή Κοινότητα το «Μακεδονία Πέρα, Δώθε, Κείθε, Πάνω, Κάτω, Βόρεια, Νέα, Σλάβο, Σέρβο, Ίλιντεν» και ό,τι άλλο, καθόσον οι Μακεδονικοί αρχαιολογικοί χώροι της Βεργίνας, της Πέλλας, της Αμφίπολης, των Φιλίππων ακόμη και τα λατομεία χρυσού του Μεγάλου Αλεξάνδρου όχι μόνο ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά και βρίσκονται εντός των συνόρων της Ελλάδας.

Επιπλέον η λογική επισημαίνει πως, είναι απύθμενο το θράσος των Σκοπιανών να εμμένουν να βαφτίσουν το κράτος τους Μακεδονία, όταν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Αεροδρόμιο Μακεδονίας, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, όταν στη διδακτέα ύλη του μαθήματος της Γεωγραφίας σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, από τότε που έχει συσταθεί ως κράτος και μέχρι σήμερα, η Καστοριά, η Φλώρινα, τα Γρεβενά, η Κοζάνη, η Ημαθία, η Πιερία, η Πέλλα, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Κιλκίς, οι Σέρρες, η Δράμα και η Καβάλα είναι οι νομοί της Μακεδονίας.

Τέλος η λογική υποδεικνύει ότι, αυτό που αμφισβητείται στην ονοματοδοσία των Σκοπιανών είναι, αν θα προχωρήσουν ή αν δεν θα προχωρήσουν σε εθνική μειοδοσία οι τριακόσιοι της Βουλής των Ελλήνων και όχι το αν αποδέχονται ή δεν αποδέχονται οι Έλληνες να ονοματοδοτήσουν Μακεδονία το κράτος τους οι Σκοπιανοί.
Εμείς στο Κίνημα «Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα» ισχυριζόμαστε ότι, κάκιστα η Ελλάδα συμμετέχει εδώ και δεκαετίες στις διαπραγματεύσεις για την ονοματοδοσία των Σκοπιανών. Αποδεχόμαστε ότι, οι Σκοπιανοί ελεύθερα μπορούν να ονομάσουν το κράτος τους όπως επιθυμούν, σαφώς όμως βάσει της διεθνούς δεοντολογίας.

Στο Κίνημα μας έχουμε θέση, ως οφείλουμε, που τονίζει ότι, ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ, οι Έλληνες, σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί στην ονομασία οποιουδήποτε κράτους ανά τον κόσμο το «Μακεδονία» αυτόματα, επειδή παύουμε να το αναγνωρίζουμε, να διακόψουμε κάθε είδους συναλλαγή μαζί του. Ταυτόχρονα θέτουμε αίτημα να κάνουν το ίδιο και όλα τα κράτη της Ενωμένης Ευρώπης. Αν η Διεθνής Κοινότητα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δικών της διεθνών κανόνων δεοντολογίας, τότε η Ελλάδα ασκώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα θα θέτει μόνιμα βέτο παντού μέχρι να αποκατασταθεί το Διεθνές Δίκαιο.

3 σχόλια

 • ΦΩΤΙΟΣ ΚΟΣΙΑΔΗΣ

  Από ΦΩΤΙΟΣ ΚΟΣΙΑΔΗΣ

  Απάντηση

  ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ

 • ΠΕΡΙΚΛΉΣ ΔΗΜΙΔΗΣ

  Από ΠΕΡΙΚΛΉΣ ΔΗΜΙΔΗΣ

  Απάντηση

  ΝΑ ΑΡΧΊΣΕΙ ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΊΑ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΌΛΑ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΆ ΣΩΜΑΤΕΊΑ ΑΝΆ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ, ΌΠΟΥ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΈΛΛΗΝΕΣ.
  ΝΑ ΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΌΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΆΤΩΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΚΆΘΕ ΝΟΜΟΣ, ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΑΠΌ ΌΛΑ ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΌΣΙΕΣ ΣΥΖΗΤΉΣΕΙΣ, ΌΠΟΥ ΘΑ ΔΈΧΟΝΤΑΙ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ ΑΠΌ ΦΟΡΕΊΣ, ΣΩΜΑΤΕΊΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΎΣ ΣΥΛΛΌΓΟΥΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ, ΔΉΛΩΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΊΣΗΜΗ ΘΈΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΆΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΉΚΗ ΤΟΥ ΟΝΌΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΊΩΝ ΌΤΑΝ ΘΑ ΈΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΉ.

 • ΦΩΤΙΟΣ ΚΟΣΙΑΔΗΣ

  Από ΦΩΤΙΟΣ ΚΟΣΙΑΔΗΣ

  Απάντηση

  ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΙΓΗ ΜΟΝΟ

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>