H Μακεδονία είναι Ελλάδα

H Μακεδονία είναι Ελλάδα

Υπουργέ Εξωτερικών της Ελλάδας κύριε Αλέξη Τσίπρα, το πρόβλημα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων έτσι όπως εξελίχθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών, έγινε Βατερλό της εξωτερικής σας πολιτικής. Όχι μόνο γιατί ακύρωσε τη δυνατότητα αξιοποίησης ιστορικών ευκαιριών, αλλά και γιατί αντίθετα ανέδειξε κινδύνους, καθώς επίσης και την εγγενή απόκλιση των συμφερόντων της χώρας μας με τα συμφέροντα της Δύσης στην περιοχή.

Κύριε Τσίπρα, αν η Βελγική επαρχία του Λουξεμβούργου γινόταν ανεξάρτητο κράτος και ονόμαζε τον εαυτό του Λουξεμβουργιανή Δημοκρατία ποιος από τους φιλειρηνικούς ανθρώπους του Λουξεμβούργου δεν θα αγανακτούσε, δεν θα αντιδρούσε και θα το αποδεχόταν; Αν το ίδιο συνέβαινε στη Γαλλική Φλάνδρα στη Λιλ ή στο Ολλανδικό Λιμβούργο ποιος θα το αποδεχόταν στη Βελγική Φλάνδρα ή στο Βελγικό Λιμβούργο; Βέβαια τα ερωτήματα αυτά είναι υποθετικά, ενώ για τη Μακεδονία υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα. Εσείς ως πρωθυπουργός, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και ειδικά η κυρία Μπακογιάννη (που ως υπουργός εξωτερικών πρότεινε από τότε ακόμα το Βόρεια Μακεδονία), προσκυνήσατε στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση. Ο Ελληνικός λαός όμως απαντά με το σύγχρονο ΟΧΙ.

Κύριε Τσίπρα, η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Οι άλλοι Σλάβοι που κατέβηκαν στα Βαλκάνια γύρω στον 6ο αιώνα μ.Χ., ο καθένας κουβάλαγε μαζί του και το εθνικό του όνομα το οποίο εγκατέστησε στην καινούργια του πατρίδα. Οι Σέρβοι τη γη που κατέκτησαν την ονόμασαν Σερβία, οι Κροάτες την ονόμασαν Κροατία, οι Σλοβένοι Σλοβενία, οι Βούλγαροι Βουλγαρία. Οι Σκοπιανοί ποιο εθνικό όνομα είχαν; Και γιατί το ξέχασαν; Η απάντηση είναι απλή. Δεν πρόκειται περί έθνους. Είναι μια πανσπερμία εθνών. Είναι Αλβανοί, είναι Σέρβοι, είναι Βούλγαροι, είναι και Έλληνες οι οποίοι βρίσκονται στο μικρότερο κομμάτι της γεωγραφικής περιοχής που λέγεται Μακεδονία.

Κύριε Τσίπρα, η εθνική σας μειοδοσία, σας έχει χαντακώσει. Κάνατε το μεγάλο λάθος να νομίζετε, ότι εθνική στρατηγική είναι ένα χαρτί που γράφεται από τα επιτελεία σας ή ένα χαρτί το οποίο υπογράψατε στις Πρέσπες. Εθνική στρατηγική σημαίνει συνείδηση εθνική, σημαίνει ένα πρόγραμμα που έχει γίνει κομμάτι της λαϊκής συνείδησης. Χρειάζεται δηλαδή η ίδια η κοινωνία να έχει φτάσει σε κάποια συμπεράσματα. Δεν μπορεί πλέον η διαπαιδαγώγηση του ελληνικού λαού να είναι μια διαπαιδαγώγηση εξάρτησης στη λογική ανήκομεν εις την Δύση ή ανήκομεν εις την Ενωμένη Ευρώπη, όπου οι συμμαχίες αυτόματα και θαυματουργά λύνουν τα εθνικά μας θέματα και προστατεύουν τα σύνορα μας και μας δίνουν εθνική ασφάλεια.

Κύριε Τσίπρα, δεν μπορούμε να δεχτούμε ποτέ ως Μακεδονία τα Σκόπια, πρώτον, διότι με αυτό το όνομα σφετερίζονται ένα κομμάτι της εθνικής μας ιστορίας άρα και της εθνικής μας ταυτότητας και δεύτερον, διότι με αυτό το όνομα γράφουν υποθήκες, δηλαδή αναπτύσσουν έναν αλυτρωτισμό για το σύνολο της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.

Κύριε Τσίπρα, προχωράτε γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων σας τον κυρίαρχο Ελληνικό λαό για δεύτερη φορά. Την πραξικοπηματική μετατροπή του δημοψηφίσματος από όχι σε ναι, το κατάπιαμε αμάσητο. Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών όμως, να είστε σίγουρος ότι θα είναι η πολιτική σας ταφόπλακα.

Για το Κίνημα Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Εκφραστής του Κινήματος.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>