Η πολιτική μας Ιδεολογία

Η πολιτική μας Ιδεολογία

Από τον Συντονιστή του Ηγετικού Επιτελείου Ιδεολογικού
Σταύρο Παπαγιάννη

Κάθε πολιτικό κόμμα και κάθε πολιτικό κίνημα έχει το δικαίωμα να θέτει το ίδιο τους όρους της ύπαρξής του, σεβόμενο ταυτόχρονα και τους όρους ύπαρξης των άλλων. Με αυτό ως δεδομένο, προχωρήσαμε και φτιάξαμε το Κίνημά μας, επιλέγοντας μάλιστα με συναπόφαση και τις τρεις κινητήριες δυνάμεις του. Δηλαδή τις ιδέες, το λόγο και τη δημιουργία.

Οι ιδέες διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην κατανόηση και στην ερμηνεία της πραγματικότητας. Ο λόγος διαμορφώνει την πολιτική φιλοσοφία δηλαδή τη μέθοδο μέσω της οποίας προκαλείται η πολιτική δράση. Η δημιουργία προσφέρει τον ιμάντα πρόσβασης στους επιδιωκόμενους σκοπούς μας. Αποφασίσαμε ο δικός μας ιδεολογικός χώρος να είναι δικό μας δημιούργημα. Δεν στοιχηθήκαμε πίσω από υπαρκτά δόγματα.

Επιλέξαμε μια νέα διαφορετική πολιτική «τοποθεσία» όπου είναι απελευθερωμένη από τα απορρίμματα της διαρχικής θεώρησης του κόσμου. To ιδεολογικό μας μανιφέστο γράφτηκε πάνω στην κυρίως πολιτική σελίδα του αύριο. Μιας σελίδας όπου τα γράμματα δεν έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν στα περιθώρια του τετραδίου. Μιας σελίδας στην οποία δεν έχουν θέση ο πολιτικός μεσσιανισμός, ο πολιτικός αμοραλισμός, οι δικομματικές ιδεοληψίες κι ο ατομικισμός. Αντιθέτως εντός της σελίδας είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε πρόταση εμπεριέχει τις λέξεις αυτενέργεια, πολιτική χρηστότητα, πλουραλισμός και συλλογικότητα. Ο τίτλος αυτής της πρώτης σελίδας είναι «Αυτορρυθμιζόμενος Κοινοτισμός του Σύγχρονου Πατριωτισμού».

Δημιουργήσαμε δικό μας ιδεολογικό χώρο επιδιώκοντας την αποκατάσταση της έννοιας της Πολιτικής, την επαναφορά της αγοράς ως χώρου ανταλλαγής ιδεών, την άρση της αντιπαλότητας μεταξύ του κράτους και των πολιτών, τη συνάντηση του ιδιωτικού με το δημόσιο, την ενεργοποίηση των πολιτών, την αντικατάσταση της εξουσίας από τη διακυβέρνηση και την εγκαθίδρυση του Σύγχρονου Πατριωτισμού.

Η αυτορρύθμιση των πολιτών είναι το κλειδί για την αποκατάσταση της πολιτικής. Ο σύγχρονος πολίτης έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετέχει στην πολιτική δράση. Η απόρριψη της μεμψιμοιρίας και η ανάληψη των ευθυνών του, είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις της αυτονομίας του. Είναι κύριος του εαυτού του και ανακτά την χαμένη του αυτοπεποίθηση προσπαθώντας καθημερινά να επιλύσει κάποιο από τα προβλήματα της κοινότητάς του, χρησιμοποιώντας τις δεξιότητές του στον τομέα όπου είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος.

Επομένως με την ενεργή συμμετοχή του μπορεί να συνδεθεί αρμονικά με τα υπόλοιπα μέλη της τοπικής του κοινότητας. Έτσι οι θετικές μεταβολές σε τοπικό επίπεδο είναι δυνατόν να επιφέρουν ουσιαστικές αλλαγές σε εθνικό επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό τονώνεται η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της κοινωνίας, αναδύεται στο προσκήνιο μια νέα συνεργατική κουλτούρα, η οποία θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην πατρίδα.

Ο σύγχρονος πατριωτισμός ανατρέπει τα παρωχημένα πολιτικά παραδείγματα. Στον σύγχρονο πατριωτισμό, το υπεύθυνο πολιτικό προσωπικό προασπίζει τα κεκτημένα της πολιτικής κοινότητας και μάχεται υπέρ των εθνικών συμφερόντων. Παράλληλα σέβεται τη διαφορετικότητα και διευρύνει τη συμμετοχή των πολιτών στη διακυβέρνηση, δεν απολιτικοποιεί τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, δεν δίνει τη δυνατότητα σε αόρατες εξουσίες να λαμβάνουν αποφάσεις για το έθνος και προστατεύει την πατρίδα.

Εν κατακλείδι, το ουσιαστικό πρόταγμα του αυτορρυθμιζόμενου κοινοτισμού του σύγχρονου πατριωτισμού είναι η επίγνωση της πολιτικής μας ταυτότητας. Η λήψη πολιτικών αποφάσεων ανάγεται στην ηθική μας. Τη στιγμή που το πολιτικό υποκείμενο καθορίζει το στόχο και τον τρόπο υλοποίησής του, αναλαμβάνει και την ευθύνη έναντι του εαυτού του και έναντι της κοινότητας. Με λίγα λόγια οι πολιτικές μας επιλογές καθορίζουν την ταυτότητά μας.

Στο Κίνημα «Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα» η πολιτική μας ιδεολογία δεν ξεδιπλώνεται μέσα από τα κείμενα με στόχο τον εντυπωσιασμό, αλλά για να αποτελέσει το σημείο αναφοράς μιας συλλογικής προσπάθειας· ενός πολιτικού αγώνα δια μέσου του οποίου θα υπερβούμε τα εμπόδια που ορθώνονται όλο κι πιο απειλητικά μπροστά μας.

Ας συναισθανθούμε πως προσεγγίστηκε ήδη το σημείο καμπής από όπου είτε θα κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός είτε θα υποχωρήσουμε ατάκτως στην φεουδαρχική κατάσταση των πραγμάτων. Η επιλογή ανήκει σε εμάς! Ας συναντηθούμε στην πράξη, ώστε να κατακτηθεί το ισχυρό «Εμείς» της εναλλακτικής διακυβέρνησης! Ας γίνουμε το «Εμείς» που θα επαναφέρει την Ελλάδα στο ρόλο της Πρωταγωνίστριας!

2 σχόλια

 • Ιωαννης Ιτσιος

  Από Ιωαννης Ιτσιος

  Απάντηση

  Συμφωνώ απόλυτα

 • ANASTASIOS ARAMPATZIS

  Από ANASTASIOS ARAMPATZIS

  Απάντηση

  ΑΝ ΕΝΟΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>