ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Στα τελευταία στάδια αποσύνθεσης της Eλληνικής κοινωνίας, η οικονομική καταστροφή των πολιτών και του κράτους είναι η επιφανειακή συνέπεια των μακροχρόνιων χειρισμών μιας ιδιότυπης νοσηρής κομματοκρατίας. Η παρά φύσιν εξουσία των κομμάτων προσέβαλε τις ηθικές αξίες, διέβρωσε τους θεσμούς και καταπάτησε τα πολιτικά δικαιώματα των ατόμων.

Η κλικαδόρικη νομενκλατούρα έχοντας ως έρεισμά της την προνεωτερική Οθωμανική παράδοση και κάνοντας χρήση της νεωτερικής «κοινωνικής μηχανικής» χειραγώγησε την πλειονότητα των κατοίκων της χώρας, αλλοτριώνοντάς τους. Το καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε κατόρθωσε την ισοπεδωτική παραμόρφωση της πολιτικής με τον πλήρη αποπροσανατολισμό της λαϊκής βάσης. Έτσι το παρακράτος αναπαράχθηκε και ασκώντας δομική βία επί δεκαετίες, επέβαλε το κυρίαρχο ιδεολόγημά του. Με την κατοχή όλων των παραγωγικών μέσων και με τον καθολικό έλεγχο των κοινωνικών μηχανισμών πραγματοποίησε τους σχεδιασμούς του.

Η λεηλασία των κρατικών ταμείων, οι παράνομοι διορισμοί, η αποδόμηση της εκπαίδευσης, η απαξίωση όλων των παραγωγικών δομών της χώρας, η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και η εμφύτευση της λογικής του εισαγόμενου καταναλωτισμού ήταν πλέον μια εύκολη υπόθεση για τα στελέχη της φαυλοκρατίας.

Η ολοκληρωτική αποδιοργάνωση των κοινωνικών δομών και του κράτους έτι περαιτέρω, θα επιτελεστεί με μαθηματική ακρίβεια στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια. Τότε όμως τα αποτελέσματα της ανεξέλεγκτης και βίαιης κοινωνικής έκρηξης, εάν δεν αποσοβηθεί, θα οδηγήσουν νομοτελειακά σε εθνική τραγωδία εφάμιλλης παλαιοτέρων που έζησε ο τόπος.

Κατανοώντας την ιστορικότητα των στιγμών, επ’ ουδενί λόγω αποδεχόμαστε να είμαστε χειραγωγημένα άτομα και καταναλωτές των σκηνοθετημένων ψευδοπολιτικών γεγονότων. Αποφασίζουμε να ξεβολευτούμε, να γίνουμε πολιτικά υποκείμενα και να διαμορφώσουμε καινούργιο είδος πολιτικής, το οποίο στοχεύει στην υλική αυτάρκεια και στην πνευματική ευμάρειά μας. Εντός του συνταγματικού πλαισίου ιδρύουμε πολιτικό Κίνημα Λιονταριών που έχει αντικειμενικό και αποκλειστικό σκοπό τη διακυβέρνηση της μεταϋφεσιακής Ελληνικής κοινωνίας. Το κίνημα δηλαδή το οποίο θέτει τις βάσεις για την αυτοοργάνωση των πολιτών και για τη δημιουργία θεσμών προσανατολισμένων στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Ευαγγελιζόμαστε μια ανατρεπτική πολιτική, η οποία καλλιεργεί μια διαφορετική νοοτροπία συνδυάζοντας την παραγωγικότητα με την ηθική. Μια ριζοσπαστική πολιτική που ενεργοποιεί τη δημιουργική φύση του ατόμου. Μια ρηξικέλευθη πολιτική που οδηγεί στην κοινωνική ευδαιμονία και συγκεφαλαιώνεται στα εξής χαρακτηριστικά: α) δημιουργική εργασία με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, β) αλλαγή του μαζικού καταναλωτικού προτύπου, με στροφή στην ποιότητα αντί της ποσότητας, γ) κοινωνική αλληλεγγύη και θέσμιση κράτους πρόνοιας δ) επικέντρωση στην παραγωγή με προστασία του περιβάλλοντος, ε) λειτουργία της οικονομίας προς όφελος της κοινωνίας κι όχι υπέρ της κερδοφορίας με κάθε κόστος, στ) ισότητα όλων των πολιτών απέναντι στο νόμο.

Η πολιτική φιλοσοφία στο Κίνημα Λιονταριών υπερβαίνει τις διπολικές αναπαραστάσεις της πραγματικότητας και αποστρέφεται τις εσχατολογικές αναγκαιότητες. Το Αφήγημα του Κινήματος ερείδεται στα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά προτάγματα που διαφυλάχθηκαν αναλλοίωτα στους αιώνες από τους πολίτες της πρώτης πόλης, τους οικουμενιστές πολίτες του Βυζαντίου, τους Ευρωπαίους διαφωτιστές, τους επαναστατημένους πολίτες της Γαλλίας και όλους τους πολίτες που συγκρούονται μέχρι σήμερα ενάντια στον ολοκληρωτισμό και στη μαζοποίηση των κοινωνικών συνόλων.

Οροθετούμε το Κίνημα Λιονταριών ως τη Συνέργεια για την Ελλάδα φωτισμένων μειοψηφιών, που θα μπολιάσει την απαραίτητη κοινωνική πλειοψηφία, για να πραγματοποιηθούν οι ενδεδειγμένες πολιτικές αντικαταστάσεις. Τώρα κρίνεται αναγκαία πέρα από κάθε άλλη φορά η μετωπική και οργανωμένη πολιτική σύγκρουση, ώστε να απελευθερωθούν οι υγιείς κοινωνικές δυνάμεις.

Για την αναπόφευκτη αυτή σύγκρουση έχουμε ως οπλοστάσιο, την Ελληνική γλώσσα, τη ζωντανή ιστορική συνείδηση, τον εκκλησιαστικό τρόπο του θρησκεύεσθαι και την πλήρη γνώση του καταστατικού χάρτη της κομματοκρατίας. Το Κίνημα Λιονταριών, με χρήση των παραπάνω, γκρεμίζει συθέμελα τις δομές και τις υποδομές του πελατειακού παρακράτους. Παράλληλα απορρυθμίζει τους μηχανισμούς προπαγάνδας του καθεστώτος και αποδομεί με ορθούς συλλογισμούς και με έγκυρα επιχειρήματα τα σοφίσματα των θιασωτών του.

Οι τέσσερις θεμελιώδεις αντικαταστάσεις που προτάσσουμε είναι: α) της παρασιτικής Ελλάδας του εισαγόμενου καταναλωτισμού από την ανταγωνιστική και δημιουργική Ελλάδα της παραγωγής, β) του κομματικού κράτους της μερικής ευημερίας από το επιτελικό κράτος δικαίου και καθολικής ευημερίας, γ) των σπιθαμιαίων και εγωλάγνων «πολιτικών» από ικανούς, αποφασισμένους και ανιδιοτελείς κοινωνικούς αναμορφωτές και δ) του θυμού και της αγανάκτησης της κοινωνίας από τον κοινωνικό κατευνασμό.

Στο Κίνημα Λιονταριών καινοτομούμε, με οργανωτική δόμηση βασιζόμενη στις αρχές της αυτοοργάνωσης και της αποκέντρωσης. Οραματιζόμαστε αυτοοργανωτικές ομάδες πολιτών, πραγματικά κύτταρα πολιτικής πρωτοπορίας, και ηγετικά επιτελεία με συναποφάσεις συνόδων πραγματικούς πολιτικούς μετασχηματιστές. Αποδεχόμαστε στελέχη που αυτενεργούν, κρίνουν, ελέγχουν, συνθέτουν απόψεις και σέβονται τις άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες.

Η εκλογική επιδίωξη στο Κίνημα Λιονταριών είναι η διακυβέρνηση με αυτοδυναμία. Μόνο αυτή δίνει την αναγκαία πολιτική νομιμοποίηση, ώστε να επιτευχθούν οι απαιτούμενες αντικαταστάσεις. Η δημιουργία καινούργιου Συντάγματος είναι η βασική προϋπόθεση για την πραγμάτωση του πολιτικού σκοπού. Απορρίπτοντας το μοντέλο του βουλευτή που βιώνουμε και επειδή το βουλευτιλίκι δεν είναι αυτοσκοπός, η παρουσία μας στη Βουλή δεν πρόκειται να γίνει η θεσμική νομιμοποίηση των υπολοίπων. Με στηλίτευση των μηχανισμών της κοινωνικής χειραγώγησης και με ενημέρωση των πολιτών για τα κακώς κείμενα των φαυλοκρατών εντολοδόχων, δεν απεμπολούμε την πεποίθηση της διακυβέρνησης με αυτοδυναμία.

Έφτασε ο καιρός όπου η ιερότητα της θεωρίας αποκρυσταλλώνεται σε πολιτική πράξη. Το κοινωνικό Ευαγγέλιο του κινήματος είναι έτοιμο να μεταλαμπαδευτεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και στον απόδημο Ελληνισμό. Μέσα σε αυτή την κρίσιμη ιστορική συγκυρία καλείται κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να σηκωθεί και να ρίξει τους κυβερνώντες, οι οποίοι μας ποδοπάτησαν. Πρέπει το έθνος να καταστεί ανεξάρτητο, ο λαός να γίνει κυρίαρχος και να επανέλθει η κοινωνική δικαιοσύνη.

Με Συνέργεια για την Ελλάδα,
Εσύ κι Εγώ φτιάχνουμε το Εμείς, που θα μας κυβερνήσει.
Το Μέλλον μας κυνηγά,
η ιστορία μας περιμένει.

Η παρούσα Διακήρυξη συντάχτηκε 6-1-2017 από τον Υπεύθυνο Ιδεολογικού του Κινήματος Σταύρο Παπαγιάννη.

Εγκρίνεται και συνυπογράφεται σήμερα 30-1-2017 από τον Εκφραστή του Κινήματος και Υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού Μιχάλη Χαραλαμπίδη, από τον Υπεύθυνο Οργανωτικού Νίκο Γαλανόπουλο, από την Υπεύθυνη Κινητοποιήσεων Ζωή Γραμματοπούλου, από τον Υπεύθυνο Προγράμματος Αλέξη Χύτα, από την Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ελένη Νυκταράκη, από τον Υπεύθυνο Ιδεολογικού Σταύρο Παπαγιάννη και από τα 317 Ιδρυτικά Στελέχη του Κινήματος.