Ιστορική Στιγμή

Ιστορική Στιγμή

Η 17η Δεκεμβρίου του 2017 είναι πλέον ημέρα σταθμός για το Κίνημα μας. Κάναμε πολιτικό γεγονός την παρουσίαση της εναλλακτικής μας πρότασης για τη διακυβέρνηση της Ελλάδας.Σε μία ανεπανάληπτη εκδήλωση που έγινε για καθαρά συμβολικούς λόγους στο Ζάππειο Μέγαρο, εκπρόσωποι των Ηγετικών Επιτελείων μίλησαν για το πόνημα των ομάδων εργασίας Προγράμματος του Κινήματος.

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου και Συντονιστής του Ηγετικού Επιτελείου Οργανωτικού Νίκος Γαλανόπουλος, αφού αποκάλυψε την πραγματικότητα της προς αντικατάσταση Ελλάδας των εγωλάγνων πολιτικών, τόνισε για το Πρόγραμμα:
«Είναι Πρόγραμμα που αφορά μια νέα αντίληψη για τη λειτουργία της κοινωνίας και τη διαμόρφωση ενός κράτους που διευρύνει τις ελευθερίες και τις δυνατότητες των πολιτών. Επιδιώκει να δημιουργήσει για τη χώρα νέες, σταθερές βάσεις ανάπτυξης στον σύγχρονο κόσμο, να τη συνδέσει δημιουργικά με τα κέντρα που καθορίζουν τις παγκόσμιες εξελίξεις. Να διευρύνει τις παραγωγικές δυνατότητές της, να στηρίξει τις επενδύσεις και την απασχόληση, να ενισχύσει την παιδεία και την τεχνολογική πρόοδο».
Κατέληξε προσθέτοντας:
«Η Εναλλακτική μας Πρόταση Διακυβέρνησης είναι ό,τι πρέπει να γίνει σήμερα για να δικαιούμαστε το αύριο, καθώς το αύριο δεν είναι παρά το σήμερα για το οποίο φροντίσαμε χθες».

Ο Συντονιστής του Ηγετικού Επιτελείου Πολιτικού Σχεδιασμού Σταύρος Ξάνθος έβγαλε έντονο ψυχισμό λέγοντας:
«Εμείς ακολουθήσαμε το Όραμα μας.
Διαθέσαμε τη θέληση, την τόλμη, την πίστη, τον ενθουσιασμό. Βάλαμε πλάνο, προχωρήσαμε χωρίς φόβο, με ρεαλιστικά βήματα, με σχεδιασμό, με μέθοδο, με υπομονή και επιμονή και φτάσαμε εδώ στο Ζάππειο Μέγαρο γιατί το πιστέψαμε. Διαπιστώσαμε ότι όταν ακολουθείς το όραμα σου, η ζωή ξυπνά και όλα έχουν νόημα!».
Συνέχισε δε δηλώνοντας με αυτοπεποίθηση:
«Εμείς, είμαστε ο πολιτικός σχηματισμός, που με την πρόταση διακυβέρνησής του προβάλει οράματα για το αύριο όλων, και έχει πίστη σε κάτι που ενώνει αναντιρρήτως όσο το δυνατόν, με περισσότερες αξίες, τους πάντες».

Η Συντονίστρια του Ηγετικού Επιτελείου Επικοινωνίας Ελένη Νυκταράκη αναφέρθηκε στο που προσβλέπει και στο που στηρίζεται η εναλλακτική μας πρόταση.
Έδωσε δε ανάγλυφα τη διαφορετικότητα:
«Στο Κίνημα Λιοντάρια-Συνέργεια για την Ελλάδα ισχυριζόμαστε ότι η φαντασία, η δημιουργικότητα και η ικανότητα να παράξει αξία το μυαλό έξυπνων ανθρώπων είναι κάτι περισσότερο από κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, χρυσού ή οτιδήποτε άλλου. Χρειάζεται να γίνει πλήρως κατανοητό ότι ο σπουδαιότερος φυσικός πόρος της Ελλάδας είναι οι άνθρωποί της και όχι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου του Αιγαίου».

Ο Συντονιστής του Ηγετικού Επιτελείου Προγράμματος Αλέξανδρος Χύτας μας έδωσε να καταλάβουμε πλήρως το πνεύμα που διατρέχει όλο το πόνημα των ομάδων εργασίας, τις οποίες συντόνιζε για παραπάνω από τρεις μήνες.
Χαρακτηριστικά δε για τη σύγχρονη οπτική της πολιτικής νομιμοποίησης της διακυβέρνησης τόνισε:
«Εμείς στο Κίνημα Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα πιστεύουμε ότι πέρα από τα κόμματα, χρειαζόμαστε μία ευρύτερη συμμαχία των κοινωνικών, οικονομικών και πνευματικών δυνάμεων που αντιλαμβάνονται ότι η σημερινή κατάσταση δεν υπηρετεί πλέον τα συμφέροντα και κυρίως τις προοπτικές τους. Η σημερινή κρίση και η αίσθηση του αδιεξόδου που νιώθουν οι πολίτες μπορεί να γεννήσουν μέσα από μια δυναμική διαδικασία, μια τέτοια συμμαχία η οποία, με τη σειρά της, θα ωθήσει το πολιτικό σύστημα στην υπέρβαση της παραδοσιακής φυσιογνωμίας και λειτουργίας του».
Επίσης αναφέρθηκε σε οκτώ χαρακτηριστικές προτροπές που σηματοδοτούν το γιατί είναι αναγκαία μια εναλλακτική διακυβέρνηση, πέρα από την σπουδαιότητα της.
Κατέληξε δε θέτοντας ερωτήματα που προβληματίζουν:
«Εάν δεν αλλάζει μία κατάσταση, παρότι υπάρχουν νόμοι και διατάγματα που επιτάσσουν την αλλαγή της, ποιους και πόσους συμφέρει η διατήρησή της; …Eπομένως κάθε μεταρρύθμιση δεν είναι μόνον τεχνοκρατικό ζήτημα, μπορεί να γίνει, μόνον εάν το αποφασίσει η κοινωνία μας.
Το δύσκολο είναι να απαντήσουμε στα εξής ερωτήματα:
Γιατί, πώς και πότε η κοινωνία μας θα το αποφασίσει;
Ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις;»
Ποιο θα είναι το περιεχόμενο της απόφασης ή έστω η κατεύθυνση προς την οποία θα ωθηθεί η κοινωνία μας;».

Τέλος ο Εκφραστής του Κινήματος Μιχάλης Χαραλαμπίδης αφού ανέλυσε το πώς προέκυψε ο τίτλος «Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα», ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ολιστική πρόταση διακυβέρνησης. Ιδιαίτερα δε ευχαρίστησε τα νέα παιδιά που ως καλύτεροι γνώστες της ψηφιακής εποχής, μας κατέθεσαν το κάτι παραπάνω που κάνει και τη διαφορά.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>