Κάλεσμα ουσίας

Κάλεσμα ουσίας

Από τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Εκφραστή του Κινήματος

Λιοντάρια- Συνέργεια για την Ελλάδα

Με σύνθημα «όλοι ισότιμοι συμπρωταγωνιστές στην κοινή προσπάθεια», επιδιώκοντας γενικευμένη αφύπνιση, σας προσκαλώ να κάνουμε πράξη την Κυβερνώσα Πατριωτική Παράταξη.

Το πολιτικό κενό στη χώρα πρέπει να καλυφτεί και ο ελλιπής δεσμός πρέπει να προστεθεί στην ελπιδοφόρα προσπάθειά μας.

Στην πορεία αυτή κανείς δε μπορεί να γίνει ο αποκλειστικός τροπαιοφόρος. Κοινός πόθος να πάμε μπροστά και να κυβερνηθεί διαφορετικά η πατρίδα μας.

Δεν αναγνωρίζουμε και δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε σε κανέναν δικαιώματα ιδιοκτησίας και αποκλειστικής έκφρασης του Πατριωτισμού, καθόσον δεν υπάρχουν ιδιοκτησιακές σχέσεις με ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους.

Δεν περιχαρακώνουμε και δεν πρόκειται να περιχαρακώσουμε ευρύτερες αναζητήσεις, είμαστε ανοικτοί σε γόνιμους και δημιουργικούς διαλόγους για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας μας, καθώς και της Ευρώπης. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση που προωθεί κοινωνικές και πολιτικές πρωτοβουλίες διαλόγου στη βάση ή στην κορυφή χωρίς «καπέλα» και χωρίς «εγγυητές» αυτών των διαδικασιών.

Το εγχείρημά μας, στοχεύει σε ένα μεγάλο ρεύμα πολιτικό, αλλά παράλληλα ηθικό και πολιτισμικό. Πιστεύουμε πως στο σημερινό τοπίο της αμφισβήτησης του συλλογικού στοιχείου στην κοινωνία, της αμφισβήτησης θεμελιωδών αξιών του ανθρώπου, η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντη. Επίσης δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο σε πολιτικά σχήματα αποκλειστικά επικεντρωμένα στην οικονομία, σε πολιτικά σχήματα συγκεντρωτικά, δογματικά που στηρίζονται  σε  κατά φαντασίαν πρωτοπορίες αγνοώντας τους πολίτες.

Έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε πέρα από την επανάληψη και τη διαχείριση παλαιών προτύπων, πέρα από το αναμάσημα ιδεολογικών σχημάτων της εποχής που φεύγει.

Είμαστε και γράφουμε στην κυρίως πολιτική σελίδα του αύριο και έξω από την τρικυμία των πωλητών Πατριωτισμού. Με μολύβι το μυαλό σχεδιάσαμε και σχεδιάζουμε καινοτόμες ιδέες που μπορούν να διασφαλίσουν τις αξίες του ενός πια κόσμου.

Επειδή ο καιρός δε μας περιμένει και ο χρόνος δεν είναι ουδέτερος, έχουμε ήδη θεμελιώσει τις πρωταρχικές βάσεις για συμμετοχή και στις Ευρωεκλογές του Μαϊου και στις Εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.

Ο πόθος της Κυβερνώσας Πατριωτικής Παράταξης επ’ ουδενί δίνει άλλο ένα κόμμα καριέρας αδίστακτων και ανερμάτιστων πολιτικών στελεχών.  Η Ενιαία Μεγάλη Πατριωτική Παράταξη με παλλαϊκή συμμετοχή και ευρύτατη κοινωνική νομιμοποίηση, ήρθε η ώρα να σηκώσει στις πλάτες της την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Τώρα είναι η ώρα. Τώρα που γκρεμίστηκαν τα ψεύτικα είδωλα. Τώρα που οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Τώρα που η ιστορική αναγκαιότητα είναι ανεπανάληπτη.

Είμαστε πατριώτες σκεπτόμενοι, δημιουργικοί και όχι στείροι επικριτές. Με θετική άποψη και όχι με απορριπτική αντίκρουση και περιθωριακή μιζέρια. Τώρα δεν χωράνε και ούτε μετράνε οι μηδενιστές. Τώρα αξιολογούνται οι ολοκληρωμένες παρουσίες. Δεν αφήνουμε πλέον να πάει χαμένη η κάθε στιγμή. Κόψαμε με ορμή το νήμα που κρατάει δέσμια την ιστορική εξέλιξη και προχωράμε.

Υπάρχει το αφελές ερώτημα. Τι διαφορετικό θα προσφέρει η Κυβερνώσα Πατριωτική Παράταξη;

Η απάντηση είναι ευθεία. «Δίνει ένα Πατριωτικό Κίνημα αδούλωτο. Ένα Πατριωτικό Κίνημα με επιτελεία αδέσμευτα.  Ένα Πατριωτικό Κίνημα με προτεραιότητες εθνικές. Ένα Πατριωτικό Κίνημα με ελεύθερο Διεθνή προσανατολισμό.

Σήμερα ζούμε τη διαστροφική έκφανση της πολιτικής, δηλαδή παραπολιτική και ιδιώτευση. Ποτέ άλλοτε στη χώρα δεν είχαμε τόσους πολλούς πολιτικούς υπαλλήλους επιχειρηματιών και ξένων κεφαλαιοκρατών. Παλιά είχαμε Ρωσόφιλους, Γαλλόφιλους, Αγγλόφιλους πολιτικούς σήμερα έχουμε Γερμανόδουλους και Αμερικανόδουλους. Επαρκή Ελληνόδοξη και κυρίαρχη ηγετική ομάδα δεν είχαμε και δεν έχουμε μέχρι σήμερα. Αυτή επιδιώκουμε να συσταθεί.

Καιρός να διασώσουμε το μέλλον με το να εμπνευστεί ξανά ο λαός τον επανελληνισμό των αξιών του. Και αυτό δεν θα γίνει με τα δυτικά πρότυπα της παρακμής. Τη λύση θα τη δώσουμε συλλογικά και με συγκεκριμένες παραμέτρους σε κάθε τομέα. Δόξα τω Θεώ η Ελλάδα έχει και μέτρο, και τρόπο, και τέχνες, και πολιτισμό και δημιουργικές δυνατότητες για να βρεί το φως και το δρόμο της στην ευημερία.

Πάντα, όλα τα χρόνια, οι παραβατικοί οσμίζονταν ο ένας τον άλλο και συνεργάζονταν. Οι τίμιοι γιατί όχι; Τι περιμένουμε πιά; Οι έντιμοι και οι ειλικρινείς καλούμαστε να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια Συνέργεια για την Ελλάδα, για να ανατρέψουμε τη σαπίλα.

Με κοινή ιδεολογία, με κοινωνική αλληλεγγύη και με ελληνική φιλοπατρία ελάτε να πάμε επιθετικά στο αύριο που μας περιμένει.

1 σχόλιο

  • Γεώργιος Σιδηροπουλος

    Από Γεώργιος Σιδηροπουλος

    Απάντηση

    Πολύ σωστα και ρεαλιστικά λόγια που δεν ακουμπάνε στο παρελθόν αλλά κάνουν βήμα για το αύριο.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>