Κανονικότητα…

Κανονικότητα…

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που οι βουλευτές της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης παρήλαυναν στις εξέδρες των συλλαλητηρίων αφήνοντας να εννοηθεί πως όταν το κόμμα τους ανέλθει στην εξουσία, θα έθετε σε αχρηστία τη συμφωνία των Πρεσπών την ίδια στιγμή που ο αρχηγός τους ισχυριζόταν απερίφραστα πως δεν θα την καταργούσε, αλλά θα άμβλυνε τις αρνητικές συνέπειές της. Σήμερα η συγκεκριμένη συμφωνία τηρείται κατά γράμμα. Είναι ο ίδιος κομματικός σχηματισμός που κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στον ΟΑΣΘ και σήμερα έξι μήνες μετά την επανεγκατάστασή του στην εξουσία, οδήγησε τον ΟΑΣΘ στην πλήρη κατάρρευση, κρατώντας σε ομηρία μια ολόκληρη πόλη. Επιπρόσθετα ένα τμήμα του κομματικού σχηματισμού τηρεί σιγήν ιχθύος για το ζήτημα των αρχαιοτήτων του “μελλοντικού” μετρό της Θεσσαλονίκης όπως και για την προσπάθεια χειραγώγησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση είναι γεγονός και η κατάργηση της απλής αναλογικής για τις μεθεπόμενες εκλογές αναδεικνύει τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της καμουφλαρισμένης παράταξης. Οι εμπρησμοί των Ι.Χ. στην Αττική, οι ανατινάξεις ΑΤΜ των Τραπεζών, οι καθημερινοί πυροβολισμοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι μια κανονικότητα. Επίσης η κατάργηση του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και η επανασύστασή του έπειτα από έξι μήνες, αποδεικνύει την πολιτική οξυδέρκεια του κυβερνητικού προσωπικού! Όσον αφορά τις προεκλογικές εξαγγελίες περί αποτελεσματικού χειρισμού του μεταναστευτικού και τήρησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αυτές αποτελούν μνημείο αφερεγγυότητας. Οι εικόνες από τις δομές στα νησιά είναι προσβλητικές για την ανθρώπινη υπόσταση και θυμίζουν σκοτεινές εποχές της ευρωπαϊκής ιστορίας. Άλλωστε το κυριότερο πρόβλημα για τη χώρα, βάσει του στρατευμένου δημοσιογραφικού λόγου, κατά τους τελευταίους μήνες, ήταν η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και οι θεατρικές παραστάσεις του επιτελικού παρακράτους με τους τυχοδιώκτες «καταδρομείς» του λαϊκισμού να ρητορεύουν πρωί και βράδυ στα τηλεοπτικά καφενεία περί νομιμότητος και ηθικής!

Το «επιτελικό κράτος» λαμβάνει σάρκα και οστά με τις τοποθετήσεις “νέων” επιστημόνων στις διευθυντικές θέσεις των δημόσιων νοσοκομείων! Παράλληλα η εξομοίωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των κολεγίων και η τοποθέτηση στρατιωτών σε ρόλο καθηγητών στο Λύκειο της Κάσου πραγματώνουν το όραμα της νεοφιλελεύθερης παράταξης για μια επαναστατική πολιτική στην Παιδεία! Οι υπεύθυνοι δε για την εξωτερική πολιτική θυμίζουν τους τελευταίους βυζαντινούς αυτοκράτορες που ζητιάνευαν για βοήθεια από τη Δύση με στόχο την ανάσχεση των Οθωμανών (δηλώνοντας υποταγή στην τότε Ρωμαϊκή εκκλησία)! Οι διαχειριστές της λαϊκής εντολής έχουν καλά οργανωμένο σχεδιασμό τόσο στον διπλωματικό τομέα όσο και στον αμυντικό τομέα! Με τα λόγια δεν κερδήθηκε ποτέ κανένας πόλεμος. Εν κατακλείδι οι θιασώτες αυτής της διαμορφούμενης κανονικότητας πρέπει να είναι χαρούμενοι για τους πρώτους έξι μήνες στην εξουσία. Τα πρώτα δείγματα γραφής της «δεξιάς» παλινόρθωσης αφήνουν το φαντασιακό να οργιάζει αναφορικά με τα γεγονότα που θα επακολουθήσουν στα επόμενα τριάμισι έτη.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>