Καθοριστικά Βήματα για την Ευρώπη των Εθνών

Καθοριστικά Βήματα για την Ευρώπη των Εθνών

Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όραμα, χωρίς πρόταση, χωρίς σχέδιο για την Ελλάδα στην Ευρώπη, μπορούν και υφαρπάζουν στις Ευρωεκλογές με περίσσια ευκολία τις ψήφους των πολιτών. Ο Κυριάκος ψάχνει ποσοστό και ο Αλέξης σωτηρία με προοδευτική συμμαχία. Κάνουν καλά την δουλειά τους και μπράβο τους.

Εμείς στο Κίνημα Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα θα επιμένουμε να χτυπάμε στου κουφού την πόρτα. Ξέρουμε όμως, ότι οραματιζόμαστε κάτι που αξίζει, που έχει ζουμί. Οραματιζόμαστε κάτι όταν οι άλλοι δεν οραματίζονται τίποτε. 
Στο Κίνημα Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα οραματιζόμαστε τον φεντεραλισμό ως πρόταση πολιτειακής οργάνωσης, που υπερβαίνει εγωισμούς και διαιρέσεις, ενταφιάζει πολέμους και δημιουργεί μια νέα πολιτική κοινότητα, με δημοκρατικό τρόπο, με δημοκρατικό περιεχόμενο και με ένα Σύνταγμα.

Το μεγάλο σχέδιο για την Ευρώπη των Λαών και των Εθνών το οραματιζόμαστε μικρό και σαφές. Στην εκκίνηση χρειάζονται τρία καθοριστικά βήματα: 1) Μια οικονομική κυβέρνηση για τις χώρες με νόμισμα το Ευρώ (πλήρης τραπεζική ένωση, κοινή βάση φορολογίας, ταμείο απόσβεσης χρέους, Υπουργός Οικονομίας, αξιόλογος προϋπολογισμός με επενδυτικό πρόγραμμα). 2) Μια κοινή εξωτερική πολιτική και μια κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας, που να εξασφαλίζει τόσο τα ευρωπαϊκά σύνορα όσο και την εσωτερική τάξη από ασύμμετρες απειλές. 3) Τη σύγκληση μιας Συνέλευσης (Convention) από εκπροσώπους των εθνικών Κοινοβουλίων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα υποβάλλει ένα σχέδιο Συντάγματος μιας Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας, το οποίο θα υποβληθεί στην κρίση των πολιτών.Όταν ένας αριθμός κρατών υιοθετήσει το Σύνταγμα, αυτό θα τεθεί σε ισχύ.

Στο σχέδιο θα μπορούν να γίνουν δεκτά τα κράτη με νόμισμα το Ευρώ, ενώ όσα δεν επιθυμούν ή δεν γίνουν αρχικώς δεκτά, καθώς και τα κράτη εκτός Ευρώ, θα μπορούν να προσχωρήσουν στο μέλλον. Θα έχει τεράστια πολιτική σημασία να περιληφθούν στο σχέδιο εξαρχής κράτη που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη οικονομική δυσκολία, ώστε να μην σταλεί το λάθος μήνυμα ότι πρόκειται για μια ένωση ελίτ.

Για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου, θα χρειασθεί η ευρωπαϊκή διοίκηση να μετασχηματισθεί στην εκτελεστική της μηχανή. Οι φεντεραλιστές χρειάζεται να βρεθούν στις θέσεις ευθύνης, ως πεπεισμένοι υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ιδέας και της κοινής πορείας.

Με αυτά που οραματιζόμαστε, με τα πιστεύω μας και με απόφαση για τον καλό αγώνα, συμμετέχουμε στην εκλογική αρένα ζητώντας συνειδητή ψήφο.Ξέρουμε ότι από το μέγεθος ούτε κερδίζεις ούτε χάνεις. Το θέμα είναι να είσαι ο καλύτερος σε αυτό που είσαι.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>