Μακεδονικό: Άναρθρες κραυγές ή Ορθολογισμός;

Μακεδονικό: Άναρθρες κραυγές ή Ορθολογισμός;

Η ονοματοδοσία του οποιουδήποτε κράτους αφορά τους πολίτες του, οι οποίοι και χρειάζεται να λάβουν υπόψιν τους, πως το όνομα δεν πρέπει ούτε να συμπίπτει ούτε να υφαρπάζει στοιχεία από ονομασίες άλλων κρατών.Βάσει αυτής της δεοντολογίας η Διεθνής Κοινότητα ζήτησε να αλλάξει το όνομα Βρετανία και έτσι προέκυψε το Ηνωμένο Βασίλειο. Λύσεις πάντα υπάρχουν, ακόμα και η Φλαμανδία δεν έγινε ονομασία καμιάς Φλάνδρας καθόσον υπάρχει  Ελβετική, Γαλλική και Βελγική Φλάνδρα.

Το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων σαφώς και πρέπει να διέπεται από την ίδια αυτή Διεθνή δεοντολογία. Το Μακεδονία ως ένθετο σε όνομα οποιουδήποτε κράτους ανά τον κόσμο, αντιστρατεύεται αυτήν τη δεοντολογία, διότι ήδη υπάρχει ως ένθετο στην Ελλάδα, όπως ακριβώς η Βρετάνη στη Γαλλία.Το παραπάνω σκεπτικό σαφώς και φωνάζει ότι η Ελλάδα κακώς συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις για το πώς θα βαπτιστούν τα Σκόπια. Επιπρόσθετα φωνάζει ότι τα Σκόπια κακώς εμμένουν να βάλουν στο όνομα του νεοσύστατου κράτους τους τον ένθετο όρο Μακεδονία.

Το αν θεωρούν οι Σκοπιανοί τους εαυτούς τους Μακεδόνες είναι τελείως διαφορετικό θέμα. Στον αυτοπροσδιορισμό κάθε ανθρώπου του παγκόσμιου πλέον χωριού που έγινε η ανθρωπότητα, δεν μπορεί κανείς να παρέμβει. Όμως δεν ισχύει το ίδιο για τα βαπτίσια κάθε κρατικής οντότητας, η οποία διέπεται από τους διεθνείς κανόνες και από το διεθνές Δίκαιο.

Η διεθνής κοινότητα κατανοεί ότι ο ένθετος όρος Μακεδονία χρησιμοποιείται στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια πριν τη σύσταση του κράτους των Σκοπίων και αυτός είναι ο λόγος που ζητά κοινά αποδεκτή ονομασία από Ελλάδα και Σκόπια. Χωρίς την συγκατάθεση της Ελλάδας αν η διεθνής Κοινότητα προχωρήσει σε βαπτίσια με ένθετο το Μακεδονία, είναι πολλαπλά εκτεθειμένη γι’ αυτό και δεν το έχει κάνει ακόμη. Περιμένει τον σύγχρονο Εφιάλτη.

Είναι άφρονες όλοι όσοι και σήμερα επιμένουν σε δημοψηφίσματα του Ελληνικού λαού περί της μη εκχώρησης του όρου Μακεδονία. Και τους χαρακτηρίζουμε άφρονες για να μη τους στιγματίσουμε «ύποπτους». Όταν γνωρίζουν και οι πέτρες το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πόσο μετράει αν το ποσοστό είναι 90% ή 95% για να το πραγματοποιήσουμε; Πόσο δε άρρωστο είναι να ζητάμε από το περιβάλλον του Προεδρικού Μεγάρου, που ενέχεται για πραξικόπημα σε πρόσφατο δημοψήφισμα μετατρέποντας το συντριπτικό ΟΧΙ σε ναι, να γίνει θεσμικός μας θεματοφύλακας;

Κάθε εχέφρων  Έλληνας πολίτης αντί δημοψηφισμάτων θέλει και αποζητά, ως ένοχοι να λογοδοτήσουν ενώπιον μιας αδέκαστης δικαιοσύνης όλοι όσοι καταχράστηκαν την εξουσία. Αν υπάρξουν Εφιάλτες στο Σκοπιανό ζήτημα, επειδή εκ των προτέρων γνωρίζουν ότι πράττουν Εθνική μειοδοσία, να είναι σίγουροι ότι το αντίτιμο θα το εισπράξουν και θα είναι υπερβολικά σκληρό.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>