Μακεδονικό: Απορρύθμιση λογικής ή ορθολογισμός;

Μακεδονικό: Απορρύθμιση λογικής ή ορθολογισμός;

Η λογική ισχυρίζεται ότι, όταν επί δεκαετίες το κράτος των Σκοπίων παραμένει με προσωρινή ονομασία, το γεγονός αυτό οφείλεται στην πολιτιστική ισχύ της Ελλάδας.

Επίσης η λογική διατείνεται πως, όταν οι Σκοπιανοί θέτουν σε διαπραγμάτευση την ονοματοδοσία του νεοσύστατου κράτους τους και αποδέχονται μάλιστα να συναποφασίσει μαζί τους και η θιγόμενη, ως προς τον όρο Μακεδονία, γειτόνισσά τους Ελλάδα, έχουν σίγουρα ύποπτες προθέσεις.

Ακόμα η λογική διακηρύσσει ότι, οι Σκοπιανοί δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν στην Διεθνή Κοινότητα το «Μακεδονία Πέρα, Δώθε, Κείθε, Πάνω, Κάτω, Βόρεια, Νέα, Σλάβο, Σέρβο» και ό,τι άλλο, καθόσον οι Μακεδονικοί αρχαιολογικοί χώροι της Βεργίνας, της Πέλλας, της Αμφίπολης, των Φιλίππων ακόμη και  τα λατομεία χρυσού του Μεγάλου Αλεξάνδρου όχι μόνο ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά και βρίσκονται εντός των συνόρων της Ελλάδας.

Επιπλέον η λογική επισημαίνει πως, είναι απύθμενο το θράσος των Σκοπιανών να εμμένουν να βαφτίσουν το κράτος τους Μακεδονία, όταν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Αεροδρόμιο Μακεδονίας, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, όταν στη διδακτέα ύλη του μαθήματος της Γεωγραφίας σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, από τότε που έχει συσταθεί ως κράτος και μέχρι σήμερα, η Καστοριά, η Φλώρινα, τα Γρεβενά, η Κοζάνη, η Ημαθία, η Πιερία, η Πέλλα, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Κιλκίς, οι Σέρρες, η Δράμα και η Καβάλα είναι οι νομοί της Μακεδονίας.

Τέλος η λογική υποδεικνύει ότι, όταν θέτεις ένα ερώτημα σε δημοψήφισμα, κάτι σημαντικό αμφισβητείται και πρέπει ευρύτερα να διευθετηθεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλοι οι οπαδοί του δημοψηφίσματος, χρειάζεται να κατανοήσουν ότι αυτό που αμφισβητείται είναι, αν θα προχωρήσουν ή αν δεν θα προχωρήσουν σε εθνική μειοδοσία οι τριακόσιοι της Βουλής και όχι το αν αποδεχόμαστε ή δεν αποδεχόμαστε να ονοματοδοτήσουν Μακεδονία το κράτος τους οι Σκοπιανοί. Οι οπαδοί του δημοψηφίσματος (περί εκχώρησης ή όχι του ονόματος της Μακεδονίας), καλό θα είναι λοιπόν να σταματήσουν να το αναμασούν ως καραμέλα, διότι θα καταγραφούν ύποπτοι αμφισβητίες και όχι απλά άφρονες.

Εμείς στο Κίνημα «Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα» ισχυριζόμαστε ότι, κάκιστα η Ελλάδα συμμετέχει εδώ και δεκαετίες στις διαπραγματεύσεις για την ονοματοδοσία των Σκοπιανών. Αποδεχόμαστε ότι, οι Σκοπιανοί ελεύθερα μπορούν να ονομάσουν το κράτος τους όπως επιθυμούν, σαφώς όμως βάσει της διεθνούς δεοντολογίας.

Στο Κίνημα μας έχουμε θέση, ως οφείλουμε, που τονίζει ότι, ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ, οι Έλληνες, σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί στην ονομασία οποιουδήποτε κράτους ανά τον κόσμο το «Μακεδονία» αυτόματα, επειδή παύουμε να το αναγνωρίζουμε, να διακόψουμε κάθε είδους συναλλαγή μαζί του. Ταυτόχρονα θέτουμε αίτημα να κάνουν το ίδιο και όλα τα κράτη της Ενωμένης Ευρώπης. Αν η Διεθνής Κοινότητα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δικών της διεθνών κανόνων δεοντολογίας, τότε η Ελλάδα ασκώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα θα θέτει μόνιμα βέτο παντού μέχρι να αποκατασταθεί το Διεθνές Δίκαιο.

2 σχόλια

 • Ευριπίδης Μπίλλης

  Από Ευριπίδης Μπίλλης

  Απάντηση

  • Ως εγράφη και δεν διεψεύσθη, πριν λίγες μέρες ο κ. Τσίπρας δήλωσε στο Βελιγράδι («συμφωνημένα» όπως εξάγεται κατωτέρω) ότι οι Έλληνες (δεν είπε εμείς) δεν είναι οι μόνοι απόγονοι των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εννοώντας και τους σκοπιανούς. Και εννοώντας και την ύπαρξη κάποιου Μακεδονικού έθνους.

  • Όμως ως γνωστόν δεν υπάρχει, ούτε Αθηναϊκό έθνος, ούτε Σπαρτιατικό έθνος κτλ. Ούτε και Μακεδονικό. Που δείχνει να το ιδρύει μετά τους Σκοπιανούς και ο κ. Τσίπρας. Υπάρχει μόνον Ελληνικό έθνος και οι Μακεδόνες ήταν μέρος του Ελληνικού έθνους.

  • Σήμερα ο κ. Ζάετς, πρωθυπουργός των Σκοπίων, μας «έκανε τη χάρη» να μας πει και αυτός, ότι δεν είναι μόνον οι σκοπιανοί απόγονοι των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δηλαδή ότι οι σκοπιανοί δεν είναι Σλάβοι όπως δήλωνε ο πρώτος πρόεδρος των Σκοπίων Γκλιγκόροφ (βίντεο).
  (Kiro Gligorov – June 1992 (είμαστε Σλάβοι)
  http://www.youtube.com/watch?hl=el&v=AbwCp9W-uPw&gl=GR )

  • Αλλά απόγονοι κάποιου ανύπαρκτου Μακεδονικού και όχι Ελληνικού έθνους από τους οποίο κατά τον κ. Τσίπρα κατάγονται και Έλληνες. Πλην όμως της ιστορικής αστειότητας και αγυρτείας των ανωτέρω αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.

  • Γιατί ο κ. Τσίπρας δείχνει να μετέχει στην ύπαρξη Μακεδονικού έθνους και να διατηρεί τον ΕΣΚΕΜΜΕΝΟ αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Που αποβλέπουν σχεδιασμένα και από τρίτους, στο «Η Μακεδονία για τους Μακεδόνες».

  • Ήτοι ο κ. Τσίπρας θέτει, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του, εσκεμμένα ή άλλως, τον εθνομηδενιστικό θεμέλιο λίθο της ως λέγεται σχεδιασμένης μελλοντικής απόσχισης της Μακεδονίας μας.

  • Υπό την σιωπηλή ή όχι αποδοχή των κατοχικών Κούληδων, Φώφηδων, Καμμένων και των διεθνιστών Κουτσούμπων και άλλων.

 • Μιχάλης Σ. Βάρδας

  Από Μιχάλης Σ. Βάρδας

  Απάντηση

  Είναι ακριβώς όπως τα γράφετε , όμως πόσοι και ποιοί μπορούν να τα καταλάβουν , αφού φυσικά θα υπάρξει και
  κάποιος που θα τους τα πεί. Αυτός ο τελευταίος δεν υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα . Η πνευματική ελίτ της Πατρίδας μας σιωπά αιδημόνως . Φαίνεται να έχει εξαγοράσει την όποια φωνή διαθέτει με ανταλλάγματα οικονομικής μορφής σε παραπανεπιστημιακές δραστηριότητες (επιτροπές, συμβούλια, συμμετοχές στις διοικήσεις κρατικά ελεγχομένων οργανισμών και επιχειρήσεων κλπ) . Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο χειρότερο ! Να μην περιμένουμε τίποτε από τους 300 του Λεωνίδα (συγγνώμην, της Βουλής ήθελα να γράψω).
  Το πολιτικό μας σύστημα έχει παραιτηθεί από την αυτονόητη αποστολή του , να προστατεύσει τον Ελληνικό Λαό από τις βαρβαρικές απειλές της αποκαλουμένης Δύσεως και η Δημοκρατία έχει – από το 2015 – defacto καταργηθεί , αφού όλα τα νομοσχέδια που εισάγονται στην Ελληνική Βουλή γιά ψήφιση , πρέπει από πριν να διαθέτουν την έγκριση της Τρόϊκας , σύμφωνα με σαφή πρόβλεψη του 3-ου Μνημονίου.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>