Με νέο οικονομικό μοντέλο

Με νέο οικονομικό μοντέλο

Στο Κίνημα «Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα» στοχεύουμε σε ένα θεσμικό κράτος ευημερίας που σε αντίθεση με το περιθωριακό κράτος ευημερίας, αποφεύγει επιλεκτικές παροχές κοινωνικών υπηρεσιών και ταξικές διακρίσεις. Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους ρωτούν γιατί θέτετε ως προϋπόθεση το καινούργιο σύνταγμα.

Πρέπει τους λέμε να συνδυάσουμε θεσμοποιημένες, αλλά αυτόνομες σχέσεις των φορέων στην αγορά εργασίας. Θέλουμε τα εργατικά σωματεία μετά από συλλογικές διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες να υποβάλλουν προτάσεις που έπειτα από νομοτεχνική επεξεργασία ψηφίζονται και γίνονται νόμος. Προσβλέπουμε σε πολιτική μισθών που στοχεύει σε ίση αμοιβή για ίση εργασία και μικρές μισθολογικές διαφορές μεταξύ των ομάδων εργαζομένων. Αποδοχές που εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά της εργασίας και όχι της κερδοφορίας.

Έτσι θα κατορθώσουμε την εξισορρόπηση των ανισοτήτων μεταξύ μισθωτών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Και φυσικά αφού κατορθώσουμε υψηλή εμπιστοσύνη στην οργανωμένη μορφή της χώρας, τότε θα υποχρεωθεί ο υφιστάμενος κρατικός αυταρχισμός να συνυπάρξει με κοινωνική ισοτιμία.

Το νέο οικονομικό μοντέλο που έχουμε στο μυαλό μας είναι ένα είδος αυτορρυθμιζόμενου κοινοτισμού με θεσμοθετημένη συνταγματική κατοχύρωση. Η όλη του θεώρηση και ο τρόπος εφαρμογής του θα δοθούν στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο στο κλείσιμο του Ιδρυτικού μας Συνεδρίου.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>