Με όπλο το μυαλό στη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με το χθες

Με όπλο το μυαλό στη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με το χθες

Σταύρος Παπαγιάννης
Συντονιστής Επιτελείου Ιδεολογίας του Κινήματος

Όταν βρίσκεσαι μέσα σε πολιτική χαβούζα που τη δημιούργησαν και συντηρούν οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι. Όταν αυτοί οι γίγαντες της δημοσιογραφίας το παίζουν πούμα παντός καιρού και επί παντός επιστητού. Τότε για την κατανόηση και την ερμηνεία της πραγματικότητας χρειάζεσαι ιδέες, λόγο και δημιουργία. Αυτά που χρειαστήκαμε και εμείς ως κινητήριες δυνάμεις για να προχωρήσουμε και να φτιάξουμε το Κίνημά μας.

Εμείς, ένα πολιτικά απόλυτο μηδέν όπως θέλουν κάποιοι να μας αποκαλούν, αποφασίσαμε και θέσαμε οι ίδιοι τους όρους ύπαρξης του Κινήματος «Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα», σεβόμενοι τους όρους ύπαρξης των άλλων κομμάτων. Δεν καθίσαμε πάνω στη σημερινή δεδομένη πολιτική κατάσταση, γιατί και την αμφισβητούμε και την έχουμε απορρίψει. Διαμορφώσαμε την δική μας πολιτική φιλοσοφία. Ανακαλύψαμε τις προσβάσεις στους επιδιωκόμενους σκοπούς μας, μέσα στην ψηφιακή εποχή που ήδη τρέχει και στην οποία ανήκουμε. Παίζουμε πολιτικό βιολί γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να ακουστεί σήμερα, γιατί πρέπει να ακουστεί αύριο.

Ο ιδεολογικός μας χώρος είναι δικό μας δημιούργημα. Δεν στοιχηθήκαμε πίσω από υπάρχοντα δόγματα. Τα προσπεράσαμε, διότι ανήκουν στο χθες και η δική μας έγνοια είναι για το τι μας ξημερώνει αύριο. Το μανιφέστο μας το γράψαμε πάνω στην κυρίως σελίδα του αύριο. Μιας σελίδας όπου τα γράμματα δεν έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν στα περιθώρια του τετραδίου. Επιλέξαμε δηλαδή την πολιτική τοποθεσία του Κέντρου.

Η ιδεολογία μας δεν ξεδιπλώνεται μέσα από τα κείμενα με στόχο τον εντυπωσιασμό. Κατακτήσαμε πλήρη επίγνωση της πολιτικής μας ταυτότητας. Αποκτήσαμε έτσι αυτοπεποίθηση και είμαστε έτοιμοι για την ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με το χθες. Με όπλο το μυαλό θα μπούμε στον αγώνα για να νικήσουμε. Και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.

Οι πατεράδες μας ακόμα περιμένουν βαρύγδουπα ονόματα με την προσδοκία της σωτηρίας. Οι μανάδες μας θεωρούν ηγέτες τα εκθαμβωτικά τίποτα. Μόνο οι παππούδες μας, μας τονίζουν τη δύναμη του συλλογικού, της αξιοκρατίας και της εργασίας.

Παράλληλα εμπεδώσαμε πλήρως πως η πλειονότητα των επώνυμων δημοσιογράφων με το να δανείζει καθημερινά στοχευμένη άποψη, κατόρθωσε να απορρυθμίσει τη λογική και εκτόπισε κάθε ενδιαφέρον για τη γνώση. Τα Λιοντάρια, όπως εμείς θέλουμε να αυτοαποκαλούμαστε, αφήνοντας πίσω όλους αυτούς, συνεχώς ανακαλύπτουμε και ασχολούμαστε με φωτισμένες μειοψηφίες που είναι σε θέση να μπολιάσουν τις απαραίτητες πλειοψηφίες για να κυβερνηθεί διαφορετικά η Ελλάδα.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>