Με ποιους και γιατί

Με ποιους και γιατί

Η επιτυχία της εκπλήρωσης των στόχων του αφηγήματός μας, βασίζεται σε τρεις στιβαρούς μοχλούς. Στον κόσμο της επιστήμης, της έρευνας και του πολιτισμού, στον παραγωγικό επιχειρηματικό κόσμο και στον κόσμο του απανταχού Ελληνισμού.

Η επιστήμη και η έρευνα θα διαμορφώσουν το νέο οικονομικό μοντέλο που προκρίνουμε για τη μεταϋφεσιακή Ελλάδα. Το κοινωνικό μέρισμα της τεχνολογίας πρέπει να προσμετρηθεί στα Ελληνικά οικονομικά δεδομένα. Ο προσπορισμός εσόδων από τους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας σε συνάρτηση με την παράλληλη εφαρμογή τους στις παραγωγικές εξαγωγικές επιχειρήσεις θα κλείσει τα ανοίγματα των ισοζυγίων.

Η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών με δική μας τεχνογνωσία θα προσφέρει δυνατότητες αποφυγής δυσάρεστων περικοπών. Η βοηθητική ταχύτητα της επιστήμης και της τεχνολογίας απελευθερώνει εργατικό προσωπικό που μπορεί να αξιοποιηθεί στην αύξηση της παραγωγικότητας ή στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών.

Οι επιχειρηματίες με έδρα την Ελλάδα, τη στιγμή που θα τους δοθούν σοβαρά κίνητρα, σηκώνοντας τα μανίκια, ενεργοποιώντας την ευρηματικότητά τους, απεγκλωβίζοντας την τόλμη τους και με σωστή χρήση της οξυδέρκειάς τους θα μας οδηγήσουν έξω από το τούνελ της ύφεσης. Έτσι θα επιτελέσουν το χρέος τους προς την πατρίδα.

Ο απανταχού Ελληνισμός εντασσόμενος σε συντεταγμένες δράσεις είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά και την Ελλάδα πρωταγωνίστρια, να συντρίψει τη λογική της ψωροκώσταινας και να δώσει το παραπάνω οξυγόνο που χρειάζεται η ευζωία μας.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>