Μια εποχή που φεύγει

Μια εποχή που φεύγει

Εμείς στο Κίνημα «Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα» θεωρούμε ότι η πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια. Οι διαμαρτυρίες στους δρόμους, στις πλατείες, στα καφενεία, στους χώρους εργασίας, οι καταλήψεις, τα κλεισίματα δρόμων, τα κατεβάσματα διακοπτών, καθώς και οι ακτιβιστικές ενέργειες εντυπωσιασμού, είναι μορφές πάλης μιας εποχής που φεύγει. Μιας εποχής που θεμελιώθηκε πάνω στα δόγματα της άποψης, της απορρυθμισμένης λογικής και των άναρθρων κραυγών.

Οι δικές μας δράσεις ανήκουν στην εποχή που έρχεται και που βασίζεται στα δόγματα της γνώσης και του ορθολογισμού. Εμείς με τα επιχειρήματα, τη γλώσσα, τις θέσεις και αντιθέσεις, το διάλογο, τις εναλλακτικές προτάσεις, την ηθική, τη δεοντολογία και την αλληλεγγύη, είμαστε αποφασισμένοι να ξεφύγουμε από τις συμπληγάδες που δημιουργούνται από τη δημαγωγία και το λαϊκισμό.

Πιστεύουμε και τονίζουμε ότι μόνο εάν αποδεχτούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε θα έχουμε ελπίδα να προχωρήσουμε. Ήρθε λοιπόν η ώρα να στήσουμε έναν καθρέφτη για να κοιταχτούμε όλοι μας, ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία. Να προβληματιστούμε γιατί φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση και πώς πρέπει να αλλάξουμε, για να προχωρήσουμε στο μέλλον.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>