Ο πολιτικός μας χώρος είναι…

Ο πολιτικός μας χώρος είναι…

Με δεδομένο ότι οι νέοι κοινωνικοί διαχωρισμοί και οι αποκλεισμοί είναι πλέον πολύπλοκοι, δηλαδή δεν προσδιορίζονται μόνο από ταξικές ή οικονομετρικές παραμέτρους, αλλά και από άλλες όπως π.χ. η ηλικία και ο τρόπος ζωής, εμείς στο κίνημα «ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ – Συνέργεια για την Ελλάδα» κάναμε την πολιτική μας επιλογή και απευθυνόμαστε στις ζωντανές δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις.

Επειδή θέλουμε να είμαστε και σαφείς και διαυγείς τονίζουμε πως δεν μας συνδέουν ιδιοκτησιακές σχέσεις με ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους. Επομένως δεν αναγνωρίζουμε στον οποιοδήποτε δικαιώματα ιδιοκτησίας και αποκλειστικής έκφρασης του κάθε πολιτικού χώρου. Επίσης δεν περιχαρακώνουμε ευρύτερες αναζητήσεις, είμαστε ανοικτοί στον γόνιμο και στον δημιουργικό διάλογο για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας μας, καθώς και της Ευρώπης.

Είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση που προωθεί κοινωνικές και πολιτικές πρωτοβουλίες διαλόγου στη βάση ή στην κορυφή χωρίς «καπέλα» και χωρίς «εγγυητές» αυτών των διαδικασιών. Το εγχείρημά μας επιδιώκει ένα μεγάλο ρεύμα πολιτικό, αλλά παράλληλα ηθικό και πολιτισμικό. Πιστεύουμε πως στο σημερινό τοπίο της αμφισβήτησης του συλλογικού στοιχείου στην κοινωνία, της αμφισβήτησης θεμελιωδών αξιών του ανθρώπου, η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντη. Επίσης δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο σε πολιτικά σχήματα αποκλειστικά επικεντρωμένα στην οικονομία, σε πολιτικά σχήματα συγκεντρωτικά, δογματικά που στηρίζονται σε κατά φαντασίαν πρωτοπορίες αγνοώντας τους πολίτες.

Έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε πέρα από την επανάληψη και τη διαχείριση παλαιών προτύπων, πέρα από το αναμάσημα ιδεολογικών σχημάτων της εποχής που φεύγει. Είμαστε και γράφουμε στην κυρίως πολιτική σελίδα του αύριο. Με μολύβι το μυαλό σχεδιάζουμε καινοτόμες ιδέες που μπορούν να διασφαλίσουν τις αξίες του ενός πια κόσμου.

1 σχόλιο

  • ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

    Από ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

    Απάντηση

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>