Όραμά μας, η Ευρώπη της πολιτικής ενοποίησης.

Όραμά μας, η Ευρώπη της πολιτικής ενοποίησης.

Από τον Εκφραστή του Κινήματος
Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Στη σημερινή Ευρώπη των μετρίων ηγετών, που διακατέχονται από ατολμία εσωτερικά για ουσιαστικές αποφάσεις, για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, από ατολμία εξωτερικά απέναντι στη Μόσχα, την Ουάσιγκτον και γενικά τους ευρωσκεπτικιστές για ζωτικά διεθνή προβλήματα, όπως το Προσφυγικό ή η προκλητική Τουρκία, μπορούμε να πάψουμε να είμαστε οι παρίες, οι ουραγοί και να γίνουμε πρωταγωνιστές με ταλαντούχους και ικανούς Έλληνες στα τιμόνια των αποφάσεων.

Ο απολογισμός της Ενωμένης Ευρώπης σε πείσμα των καταστροφολόγων, είναι συνολικά θετικός, καθόσον καταξίωσε την ενδοευρωπαϊκή ειρήνη και τις δημοκρατικές διαδικασίες, διατήρησε τα κοινωνικά κεκτημένα, βοήθησε άκρως αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Επειδή η Ευρώπη είναι δική μας και δεν είναι το πρόβλημά μας, αλλά η λύση του, σε όλους όσοι διατείνονται να γυρίσουμε στην δραχμή και τον απομονωτισμό, είμαστε υποχρεωμένοι να τους γυρίσουμε την πλάτη. Τους θεωρούμε άρρωστους, για να μη τους χαρακτηρίσουμε ανόητους, από τη στιγμή που ζητάν την ψήφο μας για να συμμετέχουν σε αυτό που δεν θέλουν.

Εμείς αντίθετα με όλους αυτούς, θέτουμε στόχο και όραμα την πρωταγωνίστρια Ελλάδα, που επιδιώκει να προωθήσει στρατηγικές για πλήρη επικράτηση του ομοσπονδιακού χαρακτήρα της Ενωμένης Ευρώπης, με ενίσχυση όσο πρέπει των εξουσιών της Ευρωβουλής, του μόνου εκλεγμένου σώματος της Ένωσης, σε συνδυασμό με την επαναφορά των κοινοτικών αποφάσεων στην Κομισιόν από το (διακρατικό) Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, με δημιουργία του κοινού Συντάγματος και με κοινή οικονομική, δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική πολιτική.

Με σύνθημα περισσότερη και πιο ουσιαστική Ευρώπη είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας, δηλώνοντας παρόν στη μάχη των Ευρωεκλογών τον Μάιο του 2019.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>