Προτάσεις για την Ε.Ε.

Προτάσεις για την Ε.Ε.

Στις Ευρωεκλογές ο Κυριάκος ψάχνει ποσοστό και ο Αλέξης σωτηρία με προοδευτική συμμαχία. Στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ τους νοιάζει μόνο η ύπαρξη εκθαμβωτικών αστεριών στα ευρωψηφοδέλτια τους, δεν τους νοιάζει η ιδέα μιας Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας που σταματά την εσχατολογία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Δεν τους νοιάζει η εναρμόνιση νομοθεσίας και πολιτικών που επιτρέπουν στο να προχωρήσει η Ευρώπη πραγματικά ενωμένη. Δεν τους νοιάζει κανένα επιβεβλημένο «μεταρρυθμιστικό σοκ».

Εμείς στο Κίνημα Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα θα επιμένουμε να χτυπάμε στου κουφού την πόρτα. Ξέρουμε όμως, ότι προτείνουμε κάτι που αξίζει, που έχει ζουμί. Προτείνουμε κάτι όταν οι άλλοι δεν προτείνουν τίποτε.Προτείνουμε την αναθεώρηση των Συνθηκών στην κατεύθυνση της απλοποίησης τους.Προτείνουμε την δημιουργία μιας ισχυρής Εκτελεστικής Τριάδας: α) την συνένωση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (θεσμός που δεν έχει προσφέρει πολλά) στο αξίωμα του Προέδρου της Ενωμένης Ευρώπης β) τον θεσμό της Ύπατης Εκπροσώπου για την Εξωτερική πολιτική και την πολιτική Ασφάλειας που θα πρέπει να συνδυάζει καθήκοντα πρώτου Αντιπροέδρου της Ενωμένης Ευρώπης και γ) τον Αντιπρόεδρο για θέματα ΟΝΕ και Προϋπολογισμού που θα ασκεί παράλληλα και τα καθήκοντα του Προεδρεύοντος του Eurogroup.

Προτείνουμε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να μπορεί να ασκεί έλεγχο στην Εκτελεστική αυτή τριάδα και να δίνει τις απαραίτητες πολιτικές κατευθύνσεις.Προτείνουμε κάτω απ’ αυτούς να υπάγεται και το Κολλέγιο των Επιτρόπων με συγχώνευση χαρτοφυλακίων και τη δημιουργία του Αναπληρωτή Επιτρόπου όπου αυτό είναι επιβεβλημένο.Προτείνουμε η άμεση εκλογή Προέδρου της Ενωμένης Ευρώπης να είναι απαραίτητο στοιχείο μιας τέτοιας θεσμικής μεταρρύθμισης. Είναι ώριμο αίτημα το οποίο ικανοποιεί την απαίτηση λογοδοσίας των Ευρωπαίων πολιτών.Προτείνουμε τον Κοινό Προϋπολογισμό της Ενωμένης Ευρώπης και την αύξηση του. Την διαμόρφωση των ορίων της ανεξαρτησίας της ΕΚΤ (χωρίς να θιγεί η ουσία αυτής της ανεξαρτησίας) και τον πολιτικό της έλεγχο σε περιόδους κρίσεων. Ταυτόχρονα δε τη μετεξέλιξη του ΕΜΣ σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ.

Για την ενίσχυση του κοινωνικού πυλώνα προτείνουμε τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Συνέδριου των Εθνών (Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και μέρος των εθνικών κοινοβουλίων σε ετήσια κοινή σύγκληση) όπου μεταξύ των άλλων θα είναι επιφορτισμένο με την Έγκριση των Ετήσιων Στρατηγικών Προσανατολισμών της Ένωσης, του Κοινού Προϋπολογισμού, και των μεγάλων θεμάτων όπως η υπογραφή των Συμφωνιών της Ένωσης με τον υπόλοιπο κόσμο κλπ.Με αυτά που προτείνουμε, με τα πιστεύω μας και με απόφαση για τον καλό αγώνα, συμμετέχουμε στην εκλογική αρένα ζητώντας συνειδητή ψήφο.Γνωρίζουμε πως από το μέγεθος ούτε κερδίζεις ούτε χάνεις. Το θέμα είναι να είσαι ο καλύτερος σε αυτό που είσαι.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>