Ψήφισμα Συνέδρων 5/9/2017

Ψήφισμα Συνέδρων 5/9/2017

Στη Χώρα μας σήμερα, η ομοιομορφία στη σκέψη, στη στάση και στη συμπεριφορά του Έλληνα πολίτη, κατορθώθηκε μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και από άλλα, πολιτισμικά ολιγοπώλια. Επιχειρήσεις και αυτές, που με το πρόσχημα της ελευθερίας στην πληροφορία και στην πολιτισμική ποικιλία σαρώνουν τον καθημερινό βίο του Έλληνα, υπαγορεύουν την αποδοχή των δυτικών αξιών και προβάλλουν τη σύγκλιση προς αυτές ως οικουμενικό πρότυπο.

Ουσιαστικά δηλαδή βιώνουμε μία διαδικασία υποταγής της πολιτικής στην οικονομία όπως αυτή σχεδιάζεται από την οικονομική ολιγαρχία, με συνέπειες την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και την υποβάθμιση του κοινωφελούς χαρακτήρα του δημόσιου τομέα.

Αυτοί που σήμερα υπηρετούν και λειτουργούν στη Βουλή των Ελλήνων έχουν αποδεχτεί απροκάλυπτα τη μείωση του ρόλου του Έθνους – Κράτους των Ελλήνων για να ελαχιστοποιηθεί η αντίσταση στον οικονομικό επεκτατισμό, υπονομεύοντας έτσι την κοινωνική συνοχή και φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια το φαινόμενο των νεόπτωχων.

Ολόκληρο το νομοθετικό σώμα του Κοινοβουλίου μπήκε στη λογική να εγγυηθεί την απρόσκοπτη παραγωγή υπεραξίας του κεφαλαίου και να εξασφαλίσει την ελευθερία εξόδου της υπεραξίας αυτής από την Ελλάδα, μέσα από ένα άτεγκτο νομοθετικό πλαίσιο.

Κοντολογίς όλα τα κόμματα τα εντός Βουλής έχουν ιδεολογία τους τον αυταρχικό εκσυγχρονισμό, που ουσιαστικά στηρίζεται στο δόγμα η οικονομία αποφασίζει, η πολιτική παίρνει εντολές από την οικονομία για να νομοθετήσει και η κοινωνία υποτάσσεται.

Τα κόμματα που βρίσκονται εκτός Βουλής κατηγοριοποιούνται στη βάση δύο εύκολων, αλλά λανθασμένων κατευθύνσεων. Η πρώτη είναι η άρνηση της πραγματικότητας και η καταφυγή σε παρωχημένα στερεότυπα (βλέπε δραχμολαγνεία). Η δεύτερη είναι η συνθηκολόγηση με τη νέα πραγματικότητα, η αποδοχή της ως ιστορικής νομοτέλειας, με τελικό αποτέλεσμα ο ιδεολογικός αφοπλισμός να βαφτίζεται Μονόδρομος.

Φυσικό επακόλουθο για όλα αυτά τα κόμματα είναι η υποκειμενική τους αδυναμία να παράξουν αξιόπιστη πρόταση. Ανάμεσα σε αυτές τις συμπληγάδες, την επαγγελία της αδύνατης επανάστασης από τη μιά και την υποταγή στο δήθεν ακαταμάχητο ρεαλισμό από την άλλη, δεν μπορούν να εντοπίσουν συγκεκριμμένο δρόμο διεξόδου.

Εμείς στο Κίνημα Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του πολιτικού αφηγήματος μας, μετά τη δημιουργία του δικού μας ιδεολογικού χώρου ενταγμένου στην κυρίως πολιτική σελίδα του αύριο, αυτή τη στιγμή και μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου εργαζόμαστε εντατικά για να παραδώσουμε την 17η Δεκεμβρίου στη δημοσιότητα τη δική μας Εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Έχoντας στη φαρέτρα μας τα τρία αυτά υπερόπλα από 1-1-18 θα επιδιώξουμε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στις ερχόμενες εκλογές όποτε αυτές κι αν γίνουν.

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να κυβερνηθεί διαφορετικά. Χρειαζόμαστε περήφανη πρωταγωνιστική στάση και όχι εξαρτημένη δορυφορική τροχιά. Το ΕΜΕΙΣ που θα φτιαχτεί από το ΕΣΥ και ΕΓΩ είναι Η λύση στην κρίση.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>