Σήκω κι έλα να κάνουμε το Μεγάλο Βήμα

Σήκω κι έλα να κάνουμε το Μεγάλο Βήμα

Από τον Εκφραστή του Κινήματος
Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Η πατρίδα μας έχει ιστορικό λόγο και βαθιές ρίζες. Είχε και έχει πάντοτε τη δύναμη της επιβίωσης, της ανανέωσης της δημιουργίας.

Σμίλεψε και κατοχύρωσε για χιλιάδες χρόνια μια στέρεη ταυτότητα και ένα διαχρονικό πολιτισμό. Και όχι μόνο επέζησε, αλλά συχνά μεγαλούργησε. Μπορεί και τώρα να διαδραματίσει το σύγχρονο ιστορικό της ρόλο.Αυτός ο τόπος έχει δυνατότητες. Απαιτείται όμως να κυριαρχήσει το αίσθημα της ασφάλειας και της ανάτασης. Μία νέα ευφορία. Μία νέα ευκαιρία να δείξει το έθνος και ο λαός τις αρετές του. Αυτή είναι η σημερινή επιταγή.

Απαιτείται γι’ αυτό βαθιά κοινωνική τομή που να έχει την πνοή δυναμικών ανατροπών.

Ανατροπές στις ιδέες, τις αξίες, τους στόχους, τις εθνικές επιλογές στην παραγωγή, την οικονομία, τους θεσμούς. Στις αντιλήψεις, τις νοοτροπίες, τις κοινωνικές πρακτικές.

Θεμέλια για τις ανατροπές υπάρχουν και είναι η Παιδεία και ο Πολιτισμός. Ο πλούτος, η ιδιαιτερότητα και η παγκοσμιότητα της Ελληνικής γλώσσας. Ο ουμανιστικός χαρακτήρας της κληρονομιάς μας. Η διάχυτη επίδραση και επιρροή του Ελληνικού πνεύματος έξω από τα σύνορά μας. Η ποικιλία και η πολυμορφία των αξιών που συνθέτουν την πολιτιστική μας ταυτότητα. Το πολύτιμο κεφάλαιο της γνώσης που διαθέτουν οι απανταχού Έλληνες. Η νευραλγική γεωφυσική μας θέση, αλλά και η ιστορική μας διαδρομή. Αυτά που είναι και τα μοναδικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Θέλουμε τον Άνθρωπο ξανά κύριο του εαυτού του και πραγματικό υποκείμενο της ιστορίας.

Θέλουμε την Πολιτική ξανά ζωογόνα και δημιουργική δύναμη, με ηθικό κύρος και ανατρεπτική πνοή.

Θέλουμε την Πατρίδα μας ισχυρή, ασφαλή και ευημερούσα, να καθορίζει κυρίαρχα τις τύχες της.

Θέλουμε την κοινωνία χωρίς διακρίσεις και προνόμια ανάμεσα στις τάξεις, τα φύλα, τις φυλές και τις ηλικίες.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τη βολική θεωρία του τέλους των ιδεολογιών, που εκμηδενίζει τις πολιτικές αποστάσεις, ισοπεδώνει τους πολιτικούς, θεοποιεί τον τεχνοκρατισμό, οδηγεί στην εξουσιολατρεία και περιθωριοποιεί τον πολίτη.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την υποταγή των πολιτών σε μία ελάχιστη κατεστημένη μειοψηφία συμφερόντων, που συγκεντρώνει την οικονομική και πολιτική δύναμη στα χέρια της.

Μαζί με όλους τους Έλληνες, επιθυμούμε να προχωρήσουμε στην μεγάλη ανατρεπτική προσπάθεια. Μιά προσπάθεια που δεν έχει στόχο μια καλύτερη διαχείριση του κόσμου της παρακμής. Ούτε μιά παραταξιακή κατάληψη του κράτους. Μιά προσπάθεια που θέλει να ανοίξει και να σφραγίσει ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο για τον τόπο. Αυτό είναι το ιστορικό μας χρέος.

Πιστεύουμε στην πλήρη διαφάνεια πράξεων και επιλογών. Με κοινωνικό έλεγχο σε κάθε τομέα της διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων. Με σεβασμό στους θεσμούς και την αυτονομία τους. Με ανανέωση προσώπων. Με αποκέντρωση των αποφάσεων σε όλους τους τομείς.

Πιστεύουμε σε ένα βαθιά δημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης, που να θωρακίζει τη Δημοκρατία και να διασφαλίζει τη λαϊκή συμμετοχή, να διευρύνει την κοινωνική συναίνεση στις μεγάλες επιλογές, να αναβαθμίζει το κύρος των θεσμών και την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτούς. Μιας Διακυβέρνησης που πάνω από όλα οφείλει να φέρει τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής, του πνεύματος και της τέχνης, στο κέντρο των αποφάσεων και τις νέες γενιές στο προσκήνιο της Πολιτικής και της Ιστορίας.

Σήμερα απαιτείται το Μεγάλο Βήμα. Σε αυτό να δεσμευτούμε και με αυτό να ανοίξουμε τη νέα εποχή για τον τόπο.

Με σύνθημα το «πατριωτικά πάντα», προσωπικά καλώ σε κοινό χαράκωμα, όλους τους πολέμαρχους των ιδανικών της Πατρίδας, που απέμειναν, για συγκεκριμένη εναλλακτική διακυβέρνηση.

Ας προσπεράσουμε τις μοναχικές συμπεριφορές και ας αποδεχτούμε να ανεβούμε σε μία ευκολοκίνητη πολιτική πλατφόρμα, ώστε ο αγώνας να έχει αποτελεσματικότητα. Δεν έχει σημασία σε ποιο από τα βαγόνια έχεις θέση. Σημασία έχει η Συνέργεια για την Ελλάδα.

Ο Πατριωτικός Χώρος, είναι ένας και όλων των Ελλήνων. Δεν έχει ιδιοκτήτες. Δεν έχει περιθωριακές εκφάνσεις. Έχει πολλούς που τον καπηλεύονται και ελάχιστους που τον υπηρετούν.

Το ισχυρό Εμείς του Εσύ και Εγώ που σφυρηλατήθηκε στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, είναι ο μηχανοδηγός που θα κατορθώσει την αποβίβαση στον τερματικό σταθμό. Δηλαδή στο να κυβερνηθεί διαφορετικά η Ελλάδα.

Σας περιμένω στο χαράκωμα. Εγώ είμαι εδώ λιοντάρι. Εσύ; Τι περιμένεις; Δεν είσαι λιοντάρι;

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>