Στον δρόμο για το Συνέδριο

Στον δρόμο για το Συνέδριο

Τον Δεκέμβριο του 2015 σε πολιτική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, μια χούφτα απλών ανθρώπων αναρωτηθήκαμε «τι να κάνουμε;» και απαντήσαμε «σύγκρουση».

Έναν χρόνο μετά τον Δεκέμβριο του 2016 (γιορτάζοντας τα πρώτα γενέθλια) χάσαμε το «να» δηλαδή τη μια από τις τρεις λέξεις του ερωτήματος, έτσι αναρωτηθήκαμε «τι κάνουμε;» και απαντήσαμε «εμείς συνεχίζουμε». Ονομάσαμε την κίνηση «ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ – Συνέργεια για την Ελλάδα» και ο Σταύρος Παπαγιάννης πήρε εντολή να συντάξει διακήρυξη.

Στις 5 Ιανουαρίου του 2017 το πόνημα του Παπαγιάννη συμπληρώνεται, ολοκληρώνεται, εγκρίνεται και παίρνει τις πρώτες έξι υπογραφές του. Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου οι υπογράφοντες έφτασαν τους 323.

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2017 η διακήρυξη και οι 323 υπογραφές κατατίθενται στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το κίνημα αποκτά νομική υπόσταση. Γίνεται επίσημος πολιτικός φορέας.

Στην 1 Μαρτίου του 2017 η ολομέλεια των ιδρυτικών μελών του κινήματος χαρακτηρίζεται Ιδρυτική Σύνοδος του Κινήματος και παίρνει αποφάσεις. Στις 15 Μαρτίου του 2017 οι αποφάσεις της Συνόδου εκτίθενται σε δημόσια θέα στην επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος https://kinimaliontarion.gr/.

Στις 7 Μαΐου του 2017 σε συνεδρίαση της Συνόδου αποφασίζεται η διεξαγωγή Ιδρυτικού Συνεδρίου. Δίνεται εντολή στον τομέα Ιδεολογικού να συντάξει ιδεολογικό περίγραμμα (μανιφέστο), στον τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού να μελετήσει όλα όσα απαιτούνται, στους τομείς Οργανωτικού, Κινητοποιήσεων και Επικοινωνίας να φροντίσουν για την υλοποίηση του και στον τομέα προγράμματος να συγκροτήσει ομάδες εργασίας για κάθε έναν κυβερνητικό τομέα.

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2017 το κίνημα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση θα βρεθεί ενώπιον της Ελληνικής κοινωνίας ανά τον κόσμο.

1 σχόλιο

  • ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

    Από ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

    Απάντηση

    ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΙΣΤΟ.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>