Σύνοδος του Κινήματος 1η συνεδρίαση 29-4-2018

Σύνοδος του Κινήματος 1η συνεδρίαση 29-4-2018

Ψήφισμα

Η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του Κινήματος Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα είναι πολιτικό άλμα που δεν εκφράζει πρόσκαιρη «παροχή ευημερίας» από το κράτος στην κοινωνία, αλλά παροχή γνώσης και μέσων για τη διαρκή «κατάκτηση της ευημερίας» από την κοινωνία. Αυτή είναι η χαρακτηριστική μας διαφορά από τις προτάσεις εξουσίας όλων των άλλων.

Για να αλλάξουμε την Ελλάδα πρέπει να αλλάξουμε τις δυνατότητες της Ελλάδας. Εμείς σε αντίθεση με τους άλλους μιλάμε για ενεργό κράτος ως ισχυρό ζητούμενο της κοινωνίας. Χρειαζόμαστε και κράτος που προστατεύει και κράτος που ενεργοποιεί. Επομένως απαιτείται και δίχτυ κοινωνικής προστασίας και δίκτυο κοινωνικής ενεργοποίησης. Εμείς μιλάμε για πλέγμα δράσεων με συγκεκριμένο σκοπό, ώστε να υπάρξει εξασφάλιση δικαιωμάτων και ευκαιριών (διαρκώς διευρυνόμενων) για κάθε πολίτη. Επιπλέον είναι αναγκαία η εξασφάλιση συμπαράστασης και αλληλεγγύης με ένα «ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα». Ένα «κοινωνικό μέρισμα» στη στοχευμένη ενίσχυση του εισοδήματος για κοινωνική συνοχή και για ενεργοποίηση του πολίτη. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό, είναι η δημιουργία πλεονασμάτων και η διανομή τους με όρους αποτελεσματικότητας. Με απλά λόγια παραγωγή και αναδιανομή πλεονάσματος είναι αλληλένδετες πολιτικές.

Θέλουμε να κτίσουμε με δημιουργικές πολιτικές που να εξασφαλίζουν συνθήκες εμπιστοσύνης για τη διακυβέρνηση και να διασφαλίζουν το εφικτό των αναγκαίων αντικαταστάσεων. Ρητορείες, επίπλαστες κοινωνικές αναφορές, δεσμεύσεις που ξεπερνούν τις δυνάμεις της χώρας και ναρκοθετούν την ανάπτυξη θα στρέψουν τη πλάτη μας στα σύγχρονα προβλήματα. Δεν μπορεί να δείχνουμε τον δρόμο για την κοινωνία που θέλουμε μόνο στα παραδοσιακά αιτήματα, αλλά και στις νέες ανάγκες.

Το Κίνημα Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα είναι Ανοιχτή Πολιτική Κοινότητα, είναι Κίνημα Ενεργών Πολιτών, δημιουργήθηκε ως αξιόπιστος πολιτικός χώρος ανοικτής δημόσιας διαβούλευσης, που οδηγεί σε δομές και λειτουργίες νέας διευθέτησης και κοινωνικής διαπραγμάτευσης.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>