Συνύπαρξη Εθνικής και Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας

Συνύπαρξη Εθνικής και Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας

Για τις Ευρωεκλογές όλοι οι δημοσιογράφοι και όλα τα κόμματα εστιάζονται στο κατά πόσο υπέρλαμπρα αστέρια είναι οι υποψήφιοι των ψηφοδελτίων. Χρόνια τώρα όμως αυτά τα αστέρια μας κατάντησαν ουραγούς διότι απλούστατα δεν είναι αστέρια. Είναι εγκεκριμένοι υποτακτικοί της κομματικής καμαρίλας. Την απάντηση γιατί αποδέχονται τέτοιο ρόλο θα την βρούμε στα φράγκα και είναι πολλά τα φράγκα. Δεν υπάρχουν οράματα, πολιτικές θέσεις, πολιτικοί αγώνες.

Για τις Ευρωεκλογές ο Κυριάκος ψάχνει ποσοστό, ο Αλέξης φτιάχνει προοδευτική συμμαχία. Δεν τους νοιάζουν τα βασικά ξεκαθαρίσματα στο δρόμο για ομοσπονδοποίηση. Αυτά είναι άλλου παπά ευαγγέλια.Εμείς στο Κίνημα Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα θα επιμένουμε να χτυπάμε στου κουφού την πόρτα. Ξέρουμε όμως, ότι λέμε κάτι που αξίζει, που έχει ζουμί. Λέμε κάτι όταν οι άλλοι δεν λένε τίποτε.

Λέμε, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κλίβανος μέσα στον οποίο θα ισοπεδώνονται οι διαφορετικές πολιτισμικές ταυτότητες και θα εξαφανίζεται πλήρως η κυριαρχία των κρατών που την αποτελούν. Λέμε, ότι το πρόβλημα εστιάζεται κατά τη γνώμη μας, στην συνύπαρξη της εθνικής δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και στον τρόπο με τον οποίο διαφορετικοί ευρωπαϊκοί λαοί, οι οποίοι σήμερα είναι οργανωμένοι πολιτικά εντός των εθνικών τους κρατών, θα συμμετάσχουν στην διαδικασία οικοδόμησης μιας ευρωπαϊκής υπερεθνικής εξουσίας.

Λέμε, ότι το ερώτημα απαντάται μόνο αν γίνει αντιληπτό ότι κανείς ευρωπαϊκός λαός δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εθνική του ασφάλεια προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα ασαφές και απροσδιόριστο κρατικό μόρφωμα, έστω και ομοσπονδιακό.Λέμε, ότι η άρση του ερωτήματος αυτού γίνεται έμμεσα εάν γίνει κατανοητό ότι οι λαοί της Ευρώπης δεν πρόκειται ποτέ να εκποιήσουν την εθνική τους ταυτότητα ενόψει της μελλοντικής οραματικής–ουτοπικής δημιουργίας ενός ομοσπονδιακού κράτους. Λέμε, ότι η εθνική δημοκρατία και η ευρωπαϊκή δημοκρατία θα πρέπει να βρουν κινούμενες παράλληλα ένα κοινό πεδίο και αυτό το κοινό πεδίο να αποτελεί την Ενωμένη Ευρώπη. λαών και εθνών.

Λέμε, ότι το βασικότερο είναι να υπάρχει στην Ενωμένη Ευρώπη αυτή ουσιαστικός δημοκρατικός, λαϊκός έλεγχος. Οι οικονομικές κυρίως δομές, οι οποίες υιοθετούνται αυτή τη στιγμή από την Ενωμένη Ευρώπη δεν λύνουν προβλήματα δημοκρατίας, κυριαρχίας και – εν τέλει – νομιμοποίησης. Απαιτούνται επιπλέον εξισορροπητικοί θεσμοί πολιτικής ολοκλήρωσης. Αν θεωρηθεί ότι η Ο.Ν.Ε. και η οικονομία της αγοράς μπορούν να υποκαταστήσουν την δημοκρατία, τότε τίθεται σε κίνδυνο και η δημοκρατία και η ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Με αυτά που λέμε, με τα πιστεύω μας και με απόφαση για τον καλό αγώνα, συμμετέχουμε στην εκλογική αρένα ζητώντας συνειδητή ψήφο.Ξέρουμε ότι από το μέγεθος ούτε κερδίζεις ούτε χάνεις. Το θέμα είναι να είσαι ο καλύτερος σε αυτό που είσαι.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>