Τα χαρακτηριστικά της κυβερνητικής μας πρότασης είναι…

Τα χαρακτηριστικά της κυβερνητικής μας πρότασης είναι…

Στο κίνημα «ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ – Συνέργεια για την Ελλάδα» προσβλέπουμε σε μια διακυβέρνηση ικανή να συνεργάζεται αρμονικά με τον ιδιωτικό τομέα και με τα δίκτυα του εθελοντισμού, να μοιράζεται ευθύνες και εξουσία, να ενεργεί μεθοδικά, ώστε να βλέπει και να λύνει τα προβλήματα, να απαντά σε ένα πιο απαιτητικό κοινό και να συνεργάζεται σε διεθνές επίπεδο για να αντιμετωπίζει κοινά προβλήματα.

Προσβλέπουμε σε μια διακυβέρνηση καινοτόμα με το οικονομικό της μοντέλο να βασίζεται στη γνώση και να στηρίζεται στην ενδυνάμωση του ατόμου εμπλουτίζοντας τις ευκαιρίες του, με την πολιτική της εξουσίας να παρέχει δυνατότητες αποφεύγοντας τις διαταγές, με την κοινωνική της δύναμη να τιθασεύει την αγορά, ώστε αυτή να υπηρετεί το κοινό συμφέρον.

Προσβλέπουμε σε μια διακυβέρνηση ευέλικτη στο να χειραφετεί την κοινωνία, στο να συνεταιρίζεται με ισχυρές κοινότητες, στο να ενεργοποιεί συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και στο να εμβαθύνει τη δημοκρατία με τις επιταγές της σύγχρονης εποχής.

Προσβλέπουμε σε μια διακυβέρνηση δίκαιη όπου όλοι οι πολίτες, όλοι οι άνθρωποι, αντιμετωπίζονται ως φορείς ίδιας αξιοπρέπειας και όπου ο καθένας είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει όλους τους άλλους ως πρόσωπα που έχουν το ίδιο μ’ αυτόν δικαίωμα να διαμορφώνουν τη ζωή τους ελεύθερα, σύμφωνα με τις ικανότητες και τις αξίες τους.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>