Το όραμα για μια νέα Ελλάδα

Το όραμα για μια νέα Ελλάδα

Θόδωρος Σπαθόπουλος, μέλος της ‘Πατριωτικής Συσπείρωσης’

Είναι πέραν από κάθε αμφισβήτηση, ότι η χώρα μας τα τελευταία 7 χρόνια βιώνει το αποκορύφωμα μιας πολυδιάστατης κρίσης. Η κρίση αυτή δεν είναι μόνο οικονομική, όπως γενικά πιστεύεται, αλλά είναι κρίση κοινωνική, που έχει προκαλέσει ήδη βαθειές ρωγμές στον κοινωνικό ιστό, και με το δημογραφικό πρόβλημα να απειλεί ολοκληρωτικά το μέλλον και αυτή την ύπαρξη του Ελληνισμού. Είναι επίσης κρίση των θεσμών που επιτρέπει την καταστρατήγηση του Συντάγματος και τον δραστικό περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, που σε τελευταία ανάλυση, θέτουν σε κίνδυνο την δημοκρατική πορεία του τόπου. Τελικά, είναι και κρίση αξιών όπου η σημασία παραδοσιακών αρχών, όπως η έννοια της εθνικής συλλογικότητας και της ιστορικής συνέχειας του λαού μας αμφισβητούνται ευθέως και απαξιώνονται.

Ο Ελληνικός λαός έχοντας βιώσει όλα τα στάδια, από την υπερκαταναλωτική αποχαύνωση και τον μοιραίο εθισμό στην ήσσονα προσπάθεια που βασίστηκαν στο εύκολο κέρδος και τον δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έως την απόλυτη διάψευση των όποιων ελπίδων που του προσέφεραν λαϊκίστικες φωνές για μια ανέξοδη επαναφορά στην πρότερη κατάσταση, στέκει σήμερα εξοργισμένος μεν αλλά περισσότερο από ποτέ απαθής και σιωπηλός.

Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα που οι δυνάμεις της αντίστασης στην χώρα μας καλούνται να αντιμετωπίσουν, μέσα σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον ιδιαίτερα ασταθές και απρόβλεπτο και μια Ευρώπη σε κρίση ταυτότητας και προοπτικής. Η παγκόσμια κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, αν και σε φάση αυξανόμενης αμφισβήτησης και σε πορεία εξάντλησης των εφεδρειών του συστήματος, θα διατηρείται για το μη προβλεπτό μέλλον διαθέτοντας οι εκφραστές της τις απαραίτητες ικανότητες για την επιβολή των πολιτικών τους.

Το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο και οι συστημικές δυνάμεις που το στηρίζουν θεωρούνται κατά γενική ομολογία ως ο κύριος υπεύθυνος της σημερινής κατάντιας και συνεπώς δεν δικαιούνται, ούτε έχουν τη δυνατότητα να ηγηθούν της προσπάθειας ανασυγκρότησης της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για τις υποτιθέμενες προοδευτικές δυνάμεις, ειδικά αυτές της λεγόμενης Αριστεράς που σε μεγάλο βαθμό έβαλαν πλάτη και ουσιαστικά διαμόρφωσαν το ιδεολογικό πλαίσιο για την επικράτηση του λαϊκισμού και της ιδεολογίας της ήσσονος προσπάθειας. Συνεπώς, η χώρα χρειάζεται την συστράτευση μιας νέας πρωτοπορίας αγωνιστών που δεν θα έχουν μολυνθεί από το μικρόβιο της διαφθοράς και θα μπορούν να απευθυνθούν στον λαό με καθαρό λόγο, χωρίς τις αναστολές του «πολιτικού κόστους» και χωρίς προσωπική ατζέντα.

Εξ ορισμού, οι χώροι που μπορούν να αποτελέσουν την δεξαμενή για την παραπάνω πρωτοπορία, είναι ο πατριωτικός χώρος με πρωτοπορία τη νεολαία. Η συσπείρωση των πατριωτικών δυνάμεων, αυτών δηλαδή που βάζουν το κοινό συμφέρον πάνω από το ατομικό και που είναι αποφασισμένες να αγωνιστούν γι’αυτό χωρίς υστεροβουλίες για προσωπική ανάδειξη, πλουτισμό και κοινωνική ανέλιξη, που θα βάλουν σαν άμεση προτεραιότητα τον απεξάρτηση από τα Μνημόνια και την πλήρη ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, είναι η μία αναγκαία συνθήκη. Η άλλη είναι ο προσεταιρισμός της νεολαίας, γιατί αυτή εκφράζει το πιο αδικημένο και χτυπημένο από την κρίση, μη προνομοιούχο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας. Αυτές οι δύο κύριες συνιστώσες θα είναι ο κορμός του νέου κινήματος ρήξης ως προς κατεστημένες αντιλήψεις, και αναστροφής της παρακμιακής πορείας.

Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ο δρόμος θα είναι εύκολος και βραχύς, κι αυτή την αλήθεια πρέπει να την κάνουμε κτήμα του Ελληνικού λαού. Το εχέγγυο για την επιτυχία θα είναι ο απαλλαγμένος από αυταπάτες και στηριγμένος πρώτα και βασικά στις δικιές μας δυνάμεις αγώνας, καθώς και το όραμα, όχι μόνο να απεγκλωβιστούμε από την μέγγενη των Μνημονίων, αλλά να δημιουργήσουμε σε όλους τους τομείς μια πατρίδα-πρότυπο για τους φίλους της και σεβαστή στους εχθρούς της.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>