Το πολιτισμικό δημιούργημα της Μακεδονίας μας ήταν, είναι και θα είναι ελληνικό

Το πολιτισμικό δημιούργημα της Μακεδονίας μας ήταν, είναι και θα είναι ελληνικό

Σταύρος Παπαγιάννης
Συντονιστής Επιτελείου Ιδεολογίας του Κινήματος

Κυρίες και Κύριοι της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των λοιπών κομμάτων της Βουλής, μπορεί ο ελληνικός λαός να έχει βιώσει τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την πολιτική σας ανηθικότητα, ωστόσο την ελληνική του ταυτότητα δεν θα την χαρίσει σε κανέναν και θα πολεμήσει, για την υπεράσπισή της. Όσες συνεντεύξεις και να δώσετε στους τηλεοπτικούς σταθμούς, όσους διαξιφισμούς και αν στήσετε, όσες φωτογραφίες και να βγείτε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, η επιστήμη της Ιστορίας θα ρίχνει πάντοτε φως στην πολιτική σας ιδιοτέλεια. Τα ψευδοαφηγήματά σας έφτασαν στο τέλος. Μπορείτε να έχετε τη ψευδαίσθηση ότι έχουμε ξεχάσει την Ιστορία μας, αλλά είστε γελασμένοι. Νομίζετε πως έχουμε πλήρως αφομοιώσει το αφήγημα του πολιτικού σας καφενείου και ότι μας έχετε αποπροσανατολίσει, αλλά πλανάσθε πλάνην οικτρά.

Ο ελληνικός λαός, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξεχνά τον συμβολισμό που έχει η τοποθεσία των Πρεσπών για την ευρύτερη παράταξη των «ηττημένων» του εμφυλίου. Δεν ξεχνά την Πέμπτη ολομέλεια του ΚΚΕ (1949) στην οποία γίνεται λόγος για «εθνική αποκατάσταση του μακεδονικού λαού» ούτε την ίδρυση του ΣΝΟΦ (Σλαβομακεδονικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου), (1943). Δημιουργείτε πρόσθετα προβλήματα αντί να λύνετε τα παλαιά, αλλά έχετε παραμείνει πιστοί στις ιδεοληψίες της ευρύτερης παράταξής σας (!).

Ο ελληνικός λαός, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, δεν ξεχνά την ανακοίνωση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας (1992) μετά την σύσκεψη των τότε αρχηγών σας: «Η πολιτική ηγεσία της χώρας με εξαίρεση το ΚΚΕ συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία».

Οι σημερινές ηγεσίες σας όμως, πολύ ύποπτα, απέκλιναν από τις αρχικές θέσεις των κομμάτων σας και προσπερνώντας την ενδιάμεση συμφωνία, καλλιέργησαν ένα άλλο πλαίσιο «διπλωματικών» χειρισμών, αυτό της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή.

Κυρίες και κύριοι των λοιπών «κομμάτων» της Βουλής με τη στάση σας νομιμοποιήσατε τις πολιτικές της εξουσίας. Ήσαστε και θα είστε τα χρήσιμα δεκανίκια της εκάστοτε εξουσίας. Από τη μια, οι όψιμοι «Μακεδονομάχοι» έχετε τη δυνατότητα να φωτογραφηθείτε στα συλλαλητήρια, από την άλλη οι σύγχρονοι γυρολόγοι, μπορείτε να αποφασίσετε κατά συνείδηση(!). Ο πολιτικός σας κατήφορος δεν έχει τέλος. Οι γραπτές σας συνεντεύξεις και οι ομιλίες σας, όσον αφορά το ζήτημα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων είναι πολύτιμες πηγές για τους Ιστορικούς.

Το πολιτισμικό δημιούργημα της Μακεδονίας μας ήταν, είναι και θα είναι ελληνικό. Εμείς οι Μακεδόνες τιμώντας τους προγόνους μας θα αντισταθούμε μέχρι τέλους στα σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων και δεν θα χαρίσουμε την Ταυτότητά μας στο προτεκτοράτο των Σκοπίων, η Θεσσαλονίκη ποτέ δεν θα γίνει η πρωτεύουσά του.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα! Στις επερχόμενες εκλογές η περίοδος της μεταπολίτευσης σφραγίζει το τέλος της, με την υπογραφή του πάντα αξιοπρεπούς και υπερήφανου για την Εθνική του Ταυτότητα, ελληνικού λαού.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>