Τοποθέτηση του Εκφραστή Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο κλείσιμο της έκτακτης ολομέλειας της Συνόδου του Κινήματος

Τοποθέτηση του Εκφραστή Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο κλείσιμο της έκτακτης ολομέλειας της Συνόδου του Κινήματος

17-6-2018

Αγαπητές και αγαπητοί συνοδοιπόροι

Η σωφροσύνη απαιτεί να πάψουμε να βρίζουμε τη θάλασσα τη στιγμή που φταίει ο άνεμος. Είναι ανόητο να εξαφανίζουμε κάθε σταθερή αίσθηση ευθύνης μας και να εμφανίζουμε τους εαυτούς μας ως θύματα νομοτελειών. Δεν είμαστε απλά προϊόντα των περιστάσεων, είμαστε το προϊόν των δικών μας αποφάσεων. Αν δε πάψουμε να κατηγορούμε τις περιστάσεις και τους άλλους, θα θεωρούμαστε αποτυχημένοι.

Είναι κοινός τόπος ότι ο θεσμός της Ελληνικής Βουλής είναι ασθενικός. Από την άλλη όμως πρέπει να εμπεδωθεί ότι η ανούσια συλλογική ενοχή που αναπτύσσει είναι αυταπάτη. Στο βήμα της Ελληνικής Βουλής ακούς μια Ελλάδα άδεια από πνευματικότητα, μια Ελλάδα που είναι χωρισμένη σε κομμάτια και που κάθε κομμάτι θεωρεί τον εαυτό του Ελλάδα. Στην Ελληνική Βουλή η πολιτική δεν απορρέει από τις αξίες.

Οι εχθροί μας όμως δεν είναι ο πολιτικός κόσμος και τα πολιτικά κόμματα και σχηματισμοί. Εχθροί μας είναι ο κυνισμός και η μοιρολατρία, η προκατάληψη και η απομόνωση. Αυτοί οι εχθροί, μας σκότωσαν το ταλέντο και τη φιλοδοξία, την προσδοκία και την επιτυχία. Ο κυνισμός σκότωσε την πολιτική θεωρώντας την ότι δεν μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας. Η μοιρολατρία σκότωσε την πίστη στην ελπίδα θεωρώντας ότι όλα ελέγχονται χωρίς εμείς να μπορούμε να παρέμβουμε. Η προκατάληψη σκότωσε την ισότητα καθιερώνοντας την υπεροψία και την ξενοφοβία. Ο αποκλεισμός σκότωσε τις ευκαιρίες.

Ήρθε η ώρα να δούμε επιτέλους την πολιτική ως συνεχή αναζήτηση ενός καλύτερου τρόπου επίτευξης των στόχων μας. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να αποφεύγουμε κάθε συμπεριφορά από την οποία απουσιάζει η ορθή κρίση.

Κανείς δεν θα μας σώσει, η σωτηρία μας βρίσκεται στα χέρια μας. Το ισχυρό ΕΜΕΙΣ του ΕΣΥ και ΕΓΩ είναι αυτός που περιμένουμε να μας κυβερνήσει. Με συνέπεια στο στόχο να κυβερνηθεί διαφορετικά η Ελλάδα συνεχίζουμε με σηκωμένα τα μανίκια την σκληρή δουλειά.

Καλή συνέχεια λοιπόν.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>