Βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα…

Βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα…

Από τον Σταύρο Παπαγιάννη
Συντονιστή Ιδεολογικού του Κινήματος

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια συναντήσαμε ανθρώπους που μας είπαν είναι ουτοπία αυτό που θέλετε να επιτύχετε, παρατήστε το, κοιτάξτε το προσωπικό σας συμφέρον κ.ά. Εν ολίγοις μας θεωρούν «γραφικούς» και θέλουν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτή την «παρανόησή» μας. Η απάντησή μας είναι η εξής: Εμείς κάνουμε πράξη τις ιδέες μας, διότι θεωρούμε καθήκον μας αύριο το πρωί να βελτιώσουμε τις συνθήκες της ζωής μας ακόμη και στον ελάχιστο βαθμό κι όχι να παραμένουμε αδρανείς κατηγορώντας όλους τους άλλους για την κατάστασή μας.

Το κυριότερο πρόβλημα στην πατρίδα μας είναι η έλλειψη οράματος τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για τον δημόσιο βίο. Εάν δεν οραματιστούμε την εικόνα μιας καλύτερης κοινωνίας πώς είναι δυνατόν να πραγματωθεί ο σκοπός μας; Ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός συνεισφέρει στην επίτευξη των επιμέρους στόχων. Λειτουργώντας σε αυτήν την κατεύθυνση δημιουργήσαμε το κίνημά μας. Βλέπουμε την μεγάλη εικόνα και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να δράσουμε στην μικροκλίμακά μας. Η πολιτική αντιγράφοντας τη ζωή είναι ένα συνεχές δυναμικό σύστημα εντός του οποίου σχεδιάζεις, πράττεις, αξιολογείς και λαμβάνεις ανατροφοδότηση.

Στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδος δεν υπάρχει δυστυχώς όραμα που θα φέρει τον απαραίτητο ενθουσιασμό στην κοινωνία, ώστε η τελευταία να δράσει και να μετασχηματίσει την πραγματικότητα. Εάν κάποιος αφουγκραστεί τον κόσμο στα λεωφορεία, στις λαϊκές αγορές, στις δημόσιες υπηρεσίες θα κατανοήσει ότι η μιζέρια, η γκρίνια και η μισαλλοδοξία προέρχονται από την έλλειψη προγραμματισμού, στόχων και οράματος. Δυστυχώς η έλλειψη φωτισμένης εκπαιδευτικής πολιτικής σε συνδυασμό με τον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση μπορεί να απομακρύνει κάποιον από την πολιτική δράση.

Στην ελληνική ιστορία όμως οι επαναστάσεις ξεκινούσαν πάντα από μεμονωμένα άτομα ή μικρές πλειοψηφίες, φορείς μιας μεγάλης ιδέας και έτσι διαχέονταν σε καθορισμένες φάσεις στην υπόλοιπη κοινωνία. Στο τελικό στάδιο ο λαός συσπειρωνόταν και κινητοποιούνταν. Με ενθουσιασμό, πίστη και προγραμματισμό οι οπλαρχηγοί της Πελοποννήσου πραγματοποίησαν την ιδέα της ένοπλης επανάστασης απλώνοντάς την σε ολόκληρο τον λαό. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός αν και με κουρελιασμένα ενδύματα ίδρυσε εκατοντάδες σχολεία. Αυτά είναι παραδείγματα πίστης στον σκοπό και στον προγραμματισμό.

Εμείς στο κίνημα «Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα» έχουμε αυτογνωσία και γνωρίζουμε το μέγεθός μας, όμως από την άλλη είμαστε πεπεισμένοι ότι η εναλλακτική μας πρόταση, κάποια στιγμή θα γίνει κοινός τόπος και θα οδηγήσει στην αναγέννηση των πολιτικών και πολιτειακών θεσμών. Ας έρθει μετά από δεκαετίες η στιγμή που η ύστερη πλειοψηφία της κοινωνίας θα υιοθετήσει την πρόταση με ορμή. Η αρχή έγινε και είμαστε υπερήφανοι για αυτό.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>