Χρειαζόμαστε χέρια και καρδιές ενωμένες, γεμάτες πίστη και δυναμισμό.

Χρειαζόμαστε χέρια και καρδιές ενωμένες, γεμάτες πίστη και δυναμισμό.

Από το μέλος του Ηγετικού Επιτελείου Πολιτικού Σχεδιασμού
Χριστίνα Κιτσάκη

Τελείωσα το Λύκειο το 2004. Ήμασταν γεμάτοι ζωή, έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Δεν είχαμε καταλάβει ακόμα τι μας περίμενε! Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα και κάποιοι έκλεψαν τη ζωτικότητά μας! Σε περίπτωση που αναρωτιέστε ποιοι, βρείτε τον κοντινότερο καθρέπτη και κοιτάξτε. Κοιτάξτε καλά!

Αυτό απαιτεί ειλικρίνεια και τόλμη. Και για να προλάβω τους εύθικτους, να είστε βέβαιοι ότι στον κάθε έναν από εμάς αντιστοιχεί ένας καθρέπτης. Τότε ήταν η γενιά σας, σήμερα η δική μας, αύριο οι επόμενες. Δεν νομίζετε λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη ιδεολογίες που μας διαχωρίζουν, εγωισμούς και ανευθυνότητα, και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας;

Ως πότε θα κατηγορούμε μια κυβέρνηση την οποία προηγουμένως ψηφίσαμε; Ως πότε θα ανεχόμαστε την θρυλική φράση “παραλάβαμε καμένη γη”; Ως πότε θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ενώ επιτρέπουμε στο κάθε ένα αρπακτικό να παίζει με τη ζωή μας; Αρνούμαι να πιστέψω ότι έχετε παραδώσει ήδη πνεύμα και ψυχή! Αρνούμαι την δικαιολογία “το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κοιτάξω την οικογένειά μου, έχω παιδιά να μεγαλώσω”.

Σκεφτείτε για μια φορά τι καταστάσεις καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όταν λειτουργούμε με τέτοια αδιαφορία. Αν δεν είναι ο γείτονας καλά, δεν θα είμαι ούτε και εγώ, διότι αν καεί το σπίτι του και περιμένω παθητικά την πυροσβεστική, θα καεί και το δικό μου.

Λύσεις υπάρχουν. Όμως οι λύσεις από μόνες τους δεν αρκούν. Χρειάζονται αρετή, τόλμη, αξίες και ιδανικά για να υλοποιηθούν. Χρειάζονται χέρια και καρδιές ενωμένες, γεμάτες πίστη και δυναμισμό.Προσωπικά, θεωρώ πως είναι η χειρότερη περίοδος για να ασχοληθεί κάποιος με την πολιτική.Έχουμε βαρεθεί τα λόγια, χόρτασε η ψυχή μας μασκαράδες και άδειασαν οι τσέπες μας. Ωστόσο, αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα μας πάρει πάλι τετρακόσια χρόνια για να ξυπνήσουμε! Δεν θέλω την πραγματικότητα που έχτισαν άλλοι για εμάς! Το συνάλλαγμα στις υποσχέσεις τους είναι η απελπισία μας και αποφάσισα ότι δεν τους χρωστάω τίποτα!

Πρόσφατα κάποιος μου είπε πως εφόσον αποφάσισα να κάνω το βήμα με την πολιτική, θα πρέπει να τον πείσω να με ακολουθήσει για να με ψηφίσει. Του έδειξα την πόρτα! Διότι δεν θέλω ακόλουθους! Θέλω συνοδοιπόρους! Δεν θέλω άβουλα όντα που περιμένουν κάποιον να τους πείσει. Θέλω σκεπτόμενους ανθρώπους που είναι ικανοί στην ανάληψη ευθυνών. Ανθρώπους που θα τολμήσουν μαζί μου, μαζί μας, διότι αποφάσισαν ότι ο φόβος είναι ρούχο που δεν τους ταιριάζει!

Σε κάποιους φαίνεται περίεργο το γεγονός πως αποφασίσαμε να ονομάσουμε το κίνημά μας ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ. Σκεφτείτε όμως τις ιδιότητες του λιονταριού και ίσως ανακαλύψετε ότι αυτές είναι που πρέπει να τονίσουμε.

ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ λoιπόν.

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>