Zήτω η 28η Οκτωβρίου!

Zήτω η 28η Οκτωβρίου!

Μηνύματα Επετείου 28ης Οκτωβρίου του 1940

Από τον Εκφραστή του Κινήματος

Μιχάλη Χαραλαμπίδη

28-10-2018

Πριν 78 χρόνια, όταν σήμανε η ώρα του χρέους, όταν ο Ιταλός πρεσβευτής επέδωσε το ιταμό τελεσίγραφο, που ζητούσε την ταπεινωτική παράδοση, οι ‘Eλληνες τα ξέχασαν όλα. Οι χθεσινοί θανάσιμοι αντίπαλοι συναντήθηκαν στο ίδιο χαράκωμα μονοιασμένοι για να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό. Αισθάνονταν ότι όλοι είχαν το δικαίωμα να αγωνιστούν για την πατρίδα και έτσι το διεκδίκησαν, και έτσι συμφιλιωμένοι αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τον αντίπαλο.

Στη ζωή και στην ιστορία των εθνών ένα και ένα δεν κάνει δυο, αλλά μερικές φορές μπορεί να κάνει και τρία. Όποιος έχει αδάμαστη θέληση και επιμονή μπορεί να κερδίσει έναντι ισχυροτέρων αντιπάλων, μπορεί να μεγαλουργήσει αν πραγματικά το θέλει.

Η πίστη στο έθνος μας είναι ανάγκη ζωής. Θα πρέπει να μην αποβάλλουμε την συνείδηση του έθνους και η συνείδηση αυτή να μας οδηγεί και να αισθανόμαστε το έθνος μας ως παλμό καρδιάς, αίμα της νιότης, ένα σύνολο με το εγώ του καθενός. Να αγαπούμε το έθνος μας, χωρίς να καταφρονούμε τα άλλα έθνη και κράτη, χωρίς έπαρση και αλαζονεία και έτσι θα καταλαβαίνουμε περισσότερο και τους άλλους λαούς, σεβόμενοι και τη δική τους ιστορία και πολιτισμό.

Εμείς οι Έλληνες διασωθήκαμε πάντοτε πολεμώντας έναντι ισχυρότερων αντιπάλων, οπλισμένοι με τη δύναμη της ψυχής, έχοντας το δίκιο με το μέρος μας και κάνοντας αγώνες για πανανθρώπινα ιδανικά και αξίες. Κάποιοι που διαρκώς αναφέρουν ότι είμαστε λίγοι, κι ότι πρέπει να συμβιβαζόμαστε, για να αποφύγουμε κάθε κίνδυνο περιπετειών, έχουν άδικο. Μερικές φορές μετρά η δύναμη της ψυχής, η δύναμη της συναίσθησης ότι κάποιος έχει δίκιο και κάνει αγώνα “υπέρ πάντων”.

Ο κύριος Τσίπρας και η κουστωδία του ανέκαθεν υποστήριζαν ότι το ΌΧΙ του ’40 δεν το είπε ο δικτάτορας Μεταξάς, αλλά ο Ελληνικός λαός. Φτάσαμε όμως στο σήμερα, που ο δημοκράτης κύριος Τσίπρας με σόου στις Πρέσπες παρέδωσε την Μακεδονία στους Σκοπιανούς, σε αντίθεση με τον Ελληνικό λαό που λέει ΟΧΙ. Στο σήμερα που περισσότερο από κάθε άλλη φορά οφείλουμε να ενθυμούμαστε τον αγώνα των Ελλήνων του 1940 και να παραδειγματιζόμαστε, γιατί δεν μπορούμε τώρα που βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση να αποφεύγουμε να δώσουμε αγώνες, δεν μπορούμε να χάνουμε αγώνες που θα έπρεπε να κερδίζουμε.

Σήμερα το χρέος μας είναι βαρύτερο και οφείλουμε τουλάχιστον να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, οφείλουμε τουλάχιστον να μην επιτρέψουμε στις μέρες μας συρρικνώσεις του ελληνισμού και παραχαράξεις της ιστορίας μας. Συλλαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών χρειάζεται να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Πρέπει με ομοψυχία η πολιτική, οικονομική και πνευματική ηγεσία του απανταχού Ελληνισμού, να χαράξει μακροπρόθεσμη στρατηγική διεθνούς παρουσίας την οποία όλοι θα υπηρετούμε.

Από τον Συντονιστή του Ηγετικού Επιτελείου Ιδεολογικού
Σταύρο Παπαγιάννη

Τον Οκτώβρη του 1940 οι πρόγονοί μας ξεκίνησαν να γράφουν Ιστορία στα βουνά της Ηπείρου. Ανάμεσα στα χιονισμένα δένδρα, τα παγωμένα ρυάκια και την ομίχλη, οι καρδιές των νέων άναβαν τη φλόγα της δικαιοσύνης. Στη σκέψη τους έλαμπαν οι ευχές των οικογενειών τους και στα μάτια τους αποτυπώθηκε η θέληση για αυτοθυσία. Και ήταν τότε που αυτοί οι νέοι πολέμησαν για την προστασία των ιδανικών τους. Ζωντανοί ήρωες συνάντησαν τον θάνατο και δεν λύγισαν ούτε στιγμή, γιατί είχαν ως οδηγό τους την αγάπη για την πατρίδα.

Εκεί ψηλά στην οροσειρά της Πίνδου αναστήθηκε ο Ελληνισμός και δίδαξε ξανά στην ανθρωπότητα, πως οι Ιδέες του είναι αναλλοίωτες. Σήμερα, η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την ανηθικότητα και την αδικία, όμως η ελληνική νεολαία αποδίδοντας ευγνωμοσύνη στους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, είναι έτοιμη να διεκδικήσει ξανά την πνευματική της ελευθερία και να συγκρουστεί ενάντια σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού, με στόχο μια αξιοβίωτη ζωή για όλους.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Άφησε το σχόλιο σου

Η διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου δε θα δημοσιευθεί. Υποχρεωτικά πεδία *
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω HTML ετικέτες και ιδιότητες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>